Günün Analizi..! ÖZLENEN TEŞKİLATLAR?

Ak Parti teşkilatlarının geçmişi, şimdiki siyasi duruşu ve gelecekte beklenen temenni edilen davranışları...

Günün Analizi..! ÖZLENEN TEŞKİLATLAR?
24 Mart 2018 - 14:24 - Güncelleme: 24 Mart 2018 - 14:52

Günün Analizi İnci Salar / Ülke Postası

Ak Parti'nin ilk kurulduğu yıllarda teşkilatlar mahalle düğünü, kınası ve hatta cenazesi gibi aynı dava kabından yemek yiyen,dava coşkusu eşliğinde birlik ve beraberlik ile kenetlenen, bir simiti on kişiyle bölüşen neferlerin yurduydu. Çünkü Başkanlar da öyleydi.

Hani sloganlaşmış Başkan söylemi vardır ya, "Bugün Başkan'ım, yarın partide çaycı, görev nerede verilirse orada davaya hizmetkârız." Başkan böyle söyleyince teşkilâtı daha bir aşkla bağlanırdı davaya. Başkanın kapısı olmazdı, giren çıkan da belli olmazdı. Şöförü, makam aracı olmazdı, doldururdu arabasını maile gidilirdi gidilecek yerlere. Kongreler bayram yerine dönerdi, bir gece önceden öyle parayla organizatör felan tutulmazdı, başta Başkan sıyırırdı paçalarını, teşkilatıyla beraber salon süslerdi. Gecenin karanlığında ağaç tepelerine çıkar şehrin belirlenmiş noktalarına pankart asardı..! Ak Parti böyle Ak Parti oldu, böyle böyle büyüdü, halkın teveccühünü kucakladı. Her yerde bir hiyerarşi vardı ama gönüllerde yoktu, herkes davadaştı, aynı davaya eşit gönülle bağlanmıştı..

Şimdi öyle deği, peki ne değişti?

İl/ilçe başkanları İl'inde Cumhurbaşkanı gibi dolaşıyor, diyorsunuz ki, ben Erdoğan'a daha kolay ulaşırım. Yanınızdan geçer, yüzünüze bakmaz. Allah'ın selâmını dahi esirger. Makam aracı, şöförü, yanına kimseyi oturtmaz. Ulaşmak istersiniz, iki oda ötesinde odası vardır yüzünü dahi göremezsiniz. Yanında kafile halinde biteviye yancı, rantçılarıyla gezer. 

Hepsi Hollywood sahnelerinden fırlamış, siyah giyen adamlar figürü, janti, jilet gibi kusursuz, snop, nobran. Sizi yanına dahi yanaştırmaz.

Başkanı ve teşkilâtı arasına zaman içinde giren mesafe büyüdükçe önce teşkilattan garibanlar ancak Ak Parti'yi Ak Parti eden gerçek sahipler gider, küser, hiyerarşi gönüllere de düşer, mesafeler büyür..!

Ak Parti'yi Ak Parti yapan ne varsa bir kibrin ateşinde eriyip yok olur..!

Şimdi baktığımda ülkeme %90 teşkilatların hali böyle. Ben çaycılık da yaparım diyen başkan kalmadı artık, buradan sonra yerim Milletvekilliği, cebim bir ömrün garanticiliği..!

Şimdi Ak Parti özüne mi dönecek?

İlk gün ki yılların insan biriktiren dava aşkına mı dönecek?

O zaman yeniden paçalarını sıyırıp teşkilatıyla pankart asan, bayrak asan İl/İlçe Başkanlarına dönmek zorundadır..!

Balık nereden koktuysa oradan tuzlamak zorundadır yoksa Ak Gönüller hâlâ orada. Hâlâ özlemle eski teşkilatların dava aşkıyla hemhâl olmuş günlerini bekliyor. Kol kola yürüyeceği, dokunabileceği,kendi gibi Başkan'ıyla. Yok mu? Var elbette, biz hâlâ buradaysak, içimizde bizden çıkaracağımız, bizden biri, gönüllere talip Başkanlar var; Onları görün...!

Günün Analizi İnci Salar / Ülke Postası
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum