Gerçekten Aralarındaki buzlar eridimi?

Erdoğan'ın salı günü grup toplantısına Davutoğlu'nu alarak gelmesi bazı kafaları karıştırdı...

Gerçekten Aralarındaki buzlar eridimi?
31 Ocak 2018 - 18:27 - Güncelleme: 31 Ocak 2018 - 18:40

Erdoğan'ın salı günü grup toplantısına Davutoğlu'nu alarak gelmesi bazı kafaları karıştırdı.

Ben maddeler halinde gerekçeleri sıralayayım:

1- Erdoğan pragmatist bir siyasetçi. 2019 yılında 1 oyun bile değerini biliyor.O yüzden kopmalara izin vermek istemiyor.

2-Bazı isimlerin kapalı kapılar ardında kulis yaparak, her birinin farklı beklentiyle Erdoğan muhalifi bir duruş sergiledikleri kamuoyunca bilindiği gibi Reis tarafından da biliniyor.Bu hareketle o o kulis faaliyetlerine darbe vuruluyor.
Arınç görüşmelerini de bu minvalde düşünün.

3- Her ne kadar Kraliçe eksenli diye dillendirilse de, Davutoğlu'nun siyaset anlayışı ile Abdullah Gül'ün siyaset yapma usulleri çok farklı.Beraber hareket etme şansları yok.

4-Şahsım Davutoğlu'nu kibrine ve söz dinlemeyen o akademisyen egosuna kurban ettiği Başbakanlık dönemi sebebiyle eleştirdim ve hala aynı görüşteyim. Kendisini bir yere taşıyan Erdoğan'ı silme gayretlerine, CHP ile koalisyon yapma aşamasına gelmesi hasebiyle sildim. Politikacı olarakta benim savunduğum bir figür olmayacaktır.

5-Suriye politikası konusunda yazar çizer bir kesimin yaptığı gibi karşısında değil, yanındayım.Ben de aynı görüşteyim. Lakin onu tuzağa düşüren Amerika ve Rusya oldu. Esed'le; Abd'nin muhalifleri desteklediği ilk zamanlarda 29 defa görüşmeye gitti.Bilakis Esed; İran ve Rusya'dan aldığı güçle muhalifleri hapsetti
taradı ve bombaladı.İpler koptu. Ama Esed'i devirmeye çok istekli olan Amerika'da işi savsaklamaya, yavaştan almaya başladı.Ve olay bu zamana kadar yayıldı.

6- Son olarak; AK Parti grubunda verilen o resim, Davutoğlu ile ilgili çok fazla ileri geri konuşanlara, haddi aşan söylemlerle hakaret edenlere ders olur umarız.

Orhan Baylan / Ülke Postası


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum