G7'den DSÖ'ye flaş çağrı

G7'den DSÖ'ye flaş çağrı geldi. G7, Kovid-19'un kökenleri hakkında DSÖ tarafından yürütülecek şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısında bulundu. Öte yandan G7, ihtiyacı olan ülkelere gelecek yıl içinde toplam 1 milyar doz Kovid-...

G7'den DSÖ'ye flaş çağrı
14 Haziran 2021 - 01:05

Almanya, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada'dan oluşan G7 ülkeleri, Kovid-19'un kökenleri hakkında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yürütülecek şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısında bulundu.

Bu çağrının DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Çin -koronavirüs iddiaları hakkında yaptığı açıklamalardan saatler sonra gelmesi dikkat çekti.

Şoke eden koronavirüs raporu: 2021'deki ölümler şimdiden 2020'yi geride bıraktı

Tedros söz konusu açıklamasında Wuhan laboratuvar sızıntısı teorisinin göz ardı edilmediğini söyledi.

Çin'in ilk soruşturmada tam olarak işbirliği yapmadığını belirten Tedros, 'Bu virüsün kökenini anlamak, bilmek ve bulmak için şeffaflığa ihtiyacımız var' dedi.

Laboratuvar sızıntısı olasılığının hala masada olup olmadığı sorulduğunda Tedros 'her hipotezin açık olması gerektiğini' söyledi.

DSÖ'den koronavirüs aşısı sonrası maske uyarısı

Öte yandan G7'den yapılan açıklamada, G7'nin ihtiyacı olan ülkelere gelecek yıl içinde toplam 1 milyar doz Kovid-19 aşısı hibe edeceği de bildirildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum