ERDOĞN' DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, Faiz sebep enflasyon sonuç. faizi düşürüyoruz, Enflasyonun düştüğünü de göreceğiz" dedi. Erdoğan döviz kuru ile ilgili olarak ise, Türkiye ne zaman yüksek faiz kıskacından çıkmak için hamile yaptıysa döviz kuru üzerinden manülatif bir baskıya maruz kalmıştır. bu süpekülasyonu evvela biz engelleyebiliriz, ifadelerini kullandı.

ERDOĞN' DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI
01 Aralık 2021 - 00:10

"SEN BENİM BİR BAKANIMSIN, SEN KARAR MERCİİ DEĞİLSİN Kİ" ÇIKIŞI ALİ BABACAN'A YAPTI.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 6 sıfırı atıyoruz dediğimiz zaman "Taksim Meydanı'nda anırırım" diyenler vardı. Başbakan olarak talimatı verdim ve 6 sıfırı attık. Sonra onunla övünmeye başladılar. Benzer birçok ekonomik kararın altında benim imzam var. Sen benim bir bakanımsın sen karar mercii değilsin ki." dedi.

Erdoğan açıklamasında "Döviz kurunda kalıcı istikrar, ihracat, turizm ve diğer hizmet gelirleri ile döviz kazanarak olabilir. Faiz artırmanın çözüm olmadığını gördük. Bize dayatılan yüksek faiz politikası yeni bir olay değil. Yerli üretimi yok eden üretim maliyetlerini artırarak enflasyonu kalıcı hale getiren bir politikadır. Sonu olmayan bir sarmaldır. Biz şimdi bu sarmala son veriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı yüzde 90'lara oluşta mesele bu. Turizmde de sürekli bir toparlanmanın içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum