DSÖ: Covid-19 aşılarına erişimdeki küresel eşitsizlik, salgını sona erdirmenin en büyük risklerinden biri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs (Covid-19) aşılarına erişimdeki eşitsizliğin salgını sona erdirmenin en büyük risklerinden biri olduğunu belirterek, Covid-19 aşılarına erişimdeki şoke edici küresel eşitsizlik, salgını sona erdirmenin en büyük risklerinden biri olmaya devam ediyor dedi.

DSÖ: Covid-19 aşılarına erişimdeki küresel eşitsizlik, salgını sona erdirmenin en büyük risklerinden biri
10 Mayıs 2021 - 21:17

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs aşılarına erişimdeki eşitsizliğin salgını sona erdirmenin en büyük risklerinden biri olduğunu ifade ederek, "Covid-19 aşılarına erişimdeki şoke edici küresel eşitsizlik, salgını sona erdirmenin en büyük risklerinden biri olmaya devam ediyor" dedi.

"YÜKSEK VE ÜST-ORTA GELİRLİ ÜLKELER AŞILARIN YÜZDE 83'ÜNÜ ALDI"

Dünya nüfusunun yüzde 53’ünü oluşturan yüksek ve üst-orta gelirli ülkelerin Covid-19 aşılarının yüzde 83’ünü aldığını belirten Ghebreyesus, "Yüksek ve üst-orta gelirli ülkeler, dünya nüfusunun yüzde 53’ünü temsil ediyor, fakat dünya aşılarının yüzde 83’ünü almış durumda. Buna karşılık düşük ve düşük-orta gelirli ülkeler dünya nüfusunun yüzde 47’sini oluşturuyor, fakat dünya aşılarının yalnızca yüzde 17’sini almış durumda" dedi.

"VAKALAR KABUL EDİLEMEZ DERECEDE YÜKSEK"

Aralarında küresel olarak Covid-19’dan en kötü etkilenen iki bölge olan ABD ve Avrupa dahil olmak üzere çoğu bölgede düşüşlerle birlikte Covid-19 vaka ve can kaybı sayısında bir sabitlenme olduğunu kaydeden Ghebreyesus, "Fakat bu sabitlenme 5,4 milyondan fazla bildirilen Covid-19 vakası ve geçen hafta neredeyse 90 bin ölümle kabul edilemez derecede yüksek" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum