"DİB"siz Dindarlık Kuyusu (Kazananlar...)

Servet Hocaoğulları / Ülke Postası İslam ve Müslüman düşünce tarihi kapsamında seçtiğiniz bir kelimeyi "google" motoruna sorduğunuzda; adres olarak listelenen sayfalarda DİB'i bulamaz

"DİB"siz Dindarlık Kuyusu (Kazananlar...)
29 Ekim 2017 - 13:55
Servet Hocaoğulları / Ülke Postası

İslam ve Müslüman düşünce tarihi kapsamında seçtiğiniz bir kelimeyi "google" motoruna sorduğunuzda; adres olarak listelenen sayfalarda DİB'i bulamazsınız. Öne çıkan adreslerin tamamı "tıklanma trendi" ve "gündem beğenisi" üzeredir. "Gerçek İslam!... Burada ve Yılmaz savunucusu Biziz!..." kampanyası yürüten yüzlerce adres önceliklidir. Ve taraftarların "Holigan" karakterli yorumlar konfetisi akıp durur. Dolayısıyla ne DİB'i bula bilirsiniz ne de adreslerin dibini.

"Sosyal Medyayı" resmi alandan kaçırılmış "iktidar payı" olarak gören ve kullanan adreslerin, devlete, özelde resmi alan kurumlarına farklı gerekçelerle kafa tuttuğu veya bayrak açtığı on binlerce örnekleme ile karşılaşırsınız. Cahillerin alim; uzmanların dünya lideri, ilahiyat-medrese eğitimi görenlerin "Beyan-Mizan noteri" işlevinde sayısız "taraftarlarıyla eylem" çağrıları içinde sosyal tatmin örnekleri sergilediğine tanık olursunuz. Bu ortamda "iyi niyet" ve "usule riayetli bilgi" verme gayretine girenlerin de mahalleler kavgası içinde meydan dayağından payını aldığını görmekteyiz.

AK Parti iktidarı döneminde dibi belli olmayan binlerce dindarlık kuyusunun kazıldığı sosyal medya ile resmi alandaki DİB'in bu kuyulardan gelen sesleri susturamadığı kabuslarının oldukça sade bir "kalkış(ma noktası" var: DİB'i meşru adres görmeyen dindarlık adreslerinin AK Parti iktidarı döneminde DİB'teki örgütlenme gerilimini çözemeyişidir.

Ayet-Hadis okumalarının cepheleşmiş dipsiz ve DİB'siz adreslere yönelik sallanması ise; basit bir hedefe hizmet etmektedir: Kamplaşma....

Peki devlet, kamplaşmayı örgütler mi? DİB'siz bir soru bu!... Yakın tarihte kamplaşma ve sonuçlarını analiz eden bir akıl şunu hemen fark eder: Kişiliği ve psikolojisi oturmamış birçok kişinin "Kuyu Bekçisi" kılınma numarası eskidir ama çok iş görür.

Nerede kalmıştık?...

Ha, DİB'siz Arama motorunda.

Servet Hocaoğulları / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum