CHP'nin Uyduruk hastane komedisi?

CHP nin 'sahra hastaneleri' tezi çok yanlıştır. Bu tür hastaneler savaş zamanlarının ihtiyacını karşılar. Yaralılar içindir. Hatta onu da tam karşılayamaz çünkü 'sağlık ocağı' işlevindedirler...

CHP'nin Uyduruk hastane komedisi?
15 Nisan 2020 - 16:40 - Güncelleme: 15 Nisan 2020 - 17:15
CHP nin 'sahra hastaneleri' tezi çok yanlıştır. Bu tür hastaneler savaş zamanlarının ihtiyacını karşılar. Yaralılar içindir. Hatta onu da tam karşılayamaz çünkü 'sağlık ocağı' işlevindedirler. Acil müdahaleler için yararlıdır. Kanı durdurma, mermi parçası çıkarma, sargı, pansuman vs gibi işlevlere uygundur.

Daha ciddi vakalar, tam teşeküllü hastanelere sevk edilir. Bunun imkanı yoksa, orada görevli hekimler, kendine güven hissediyorsa mecburiyetten daha ileri müdahalelere de başvurabilir. Bunların hemen tümü cerrahi müdahalelerdir.


Fakat bu tür derme çatma 'hastaneler' kesinlikle salgın tedavisine uygun değildir.
Üstelik bizim elimizde modern cihazlarla donatılmış pek çok tam teşekküllü hastanemiz var. Bunların doluluk oranı da henüz ihtiyacı aşmış olmadığı gibi en yükseği %50 doluluk oranındadır.
Durum böyle iken 'sahra hastanesi' demek, virüsü daha çok yaymak sonucu doğurur.
Sırf 'alternatif' üretmek adına ortaya atılan bu öneri saçmalık, gerilik ve gayri ciddilikten başka bir şey değildir.

İşte Adana Büyükşehir B. Başkanı ZEYDAN'IN KURDUĞU MUHTEŞEM SAHRA HASTANESİ(!) (Göreceğiniz kabinler kitap fuarı için yapılmış olan stantlardır. Yukarıdaki flamalarda "tüyap(kitap fuarı)" yazmaktadır)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum