BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİNDEN

Firuz Türker / Ülke Postası Bu bütçede memur yok

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİNDEN
17 Aralık 2017 - 19:30
Firuz Türker / Ülke Postası
Bu bütçede memur yok...
Caaart.....
Bu bütçede işçi yok...
Cuuurt.....
Bu bütçede köylü yok...
Şaaaark...
Erzurum neresi Erzurum; biliyor musun sen?

Bu ülkede Erzurum diye bir şehir var haberin var mı?

'Al bu bütçe kitapçığını müsait bir yere koy' der gibi iktidar milletvekillerinin yüzüne çarpıyor Yedekçi hanım.
Sonra da; 'ama nasıl ağızlarına ettim' der gibi bütün afra tafrasını yansıtan kostak yürüyüşü ile meclis koltuğuna yürüyor.
Meclis başkanvekili kibar bir hanım. Kendisini nazikçe uyarıyor. ''Yedekçi hanım lütfen yere attığınız kağıtları alır mısınız?'' Onun umurunda değil, burnu düşse eğilip almaz. Siz onun kim olduğunu biliyor musunuz? O 'yedekçi' hanım. Yerlere eğilip kağıt parçaları toplayacak biri değil. Onun yerlere saçtığı kağıt parçalarını toplamak erkek milletvekili arkadaşlarına düşüyor.

Yedekçi hanım büyük ihtimalle memur değil. İşçi de değil, köylü de değil. Hatta Erzurumlu bile değil. Dahası Erzurum milletvekili de değil. Erzurum'u gördüğünden bile kuşkuluyum. İşçinin, memurun, köylünün halinden anlar gibi yapıyor. Hatta Erzurum'un halinden. Belki de ben yanılıyorum ne biliim; belki de anlyordur da o kadar afrası tafrası bundandır. Belki de o afra tafra uluslararası ödül almış bir mimar olmasından ötürüdür. Belki de burnunun Kaf dağında olmasının sebebi budur.

Yedekçi hanımın meziyetleri saymakla bitmez. Pek çok sivil toplum girişimlerinde yer almış, yöneticilik yapmıştır. Uluslararası ve Birleşmiş Milletler nezdindeki sempozyumlarda görev almış, konuşmacılık ve moderatörlük yapmışlığı var. Pek çok önemli projede imzası var. Ne yazık ki bu meziyetlerine nezaketi ve olgunluğu ekleyememiştir. Hatta insanları 'insan' olarak görmeyi bile. Büyük ihtimalle AK Parti milletvekillerini, yöneticilerini, üyelerini; onlara oy verenleri hamam böceği gibi görmektedir. Fevriliğinin sebebi de budur.

Ziya Paşa Terkib-i Bend'inde der ki ''Zer-dûz pâlân ursan eşek yine eşekdir'' Bunun halk arasındaki tercümesi 'tahsil cehaleti alır' mealinde bir şeydir.

Firuz Türker / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum