BUNLARIN KRAL'I BİZİM PADİŞAH'IN KÖLELİĞİNE TALİPTİ?

Osmanlı Sultanına köleliğine talip olanların torunları, hak hukuk tanımakta sınır bilmedikleri için saldırgan hale gelmişlerdir...

BUNLARIN KRAL'I BİZİM PADİŞAH'IN KÖLELİĞİNE TALİPTİ?
24 Kasım 2020 - 00:51
Kaynak: Muhsin İlyas Subaşı, ANALİZ

Fransa’nın İslami değerlere savaş açan Cumhurbaşkanı, Türkiye’yle yatıp İslam’la kalkıyor. Dünyanın dört bir yanında soydukları milletlerin mallarıyla servet edinen bu emperyalist güçlerin geçmişteki halini biliyor musunuz?
 Bakın, size kısa bir örnek vereyim, tarihçilerimiz anlatır:
 Fransa ile Almanya arasında gerçekleşen Pavi savaşında, Almanlar Fransız Kralı Fransuva’yı esir alırlar. Kralın annesi oğlunu kurtarması için Kanuni Sultan Süleymana mektupla başvurur ve “Dünyanın tasdik ettiği büyüklük ve şanınız ile oğlumu düşmanımızın kahır pençesinden kurtararak yüceliğinizi göstermenizi zat-ı şahanenizden bilhassa niyaz ederim.” ifadesini kullanır.

 Bununla da yetinmediler, Fransuva da mektup yazarak bir şekilde Sultan(‘a ulaştı ve onun kendisini kurtarmasını isteyerek; “Siz ki şanı yüce olan şahlar şahısınız. Onun, Alman İmparatoru 5. Şarlken’i kastediyor.) hakkından gelinmeye lütuf buyurulur ise bundan böyle iyilikbilir köleleri olacağımızdan şüphe buyurulmasın.”
 
Beş asır önce biz böyleydik, onlarda öyleydi. Osmanlı Sultanına köleliğine talip olanların torunları, hak hukuk tanımakta sınır bilmedikleri için saldırgan hale gelmişlerdir.. Şimdi sömürü çarkı onları öne çıkarmış gibi görünüyor. Ancak, başaramayacaklar. Çünkü Türkiye güçlüdür ve İslam iç dinamikleriyle sağlamdır.

Kaynak: Muhsin İlyas Subaşı, ANALİZ
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum