BM'den Suriye'de Ateşkes kararı?

Birleşmiş Milletler kararına göre Suriye'de bir ay insani ateşkes kararı alındı...

BM'den Suriye'de Ateşkes kararı?
24 Şubat 2018 - 23:17 - Güncelleme: 25 Şubat 2018 - 01:05

BMGK 2401 nolu kararına göre Suriye geneli ifadesi olmasına rağmen, şehir olarak Afrin geçmiyor...

BM ateşkes kararında tüm Suriye diyor. 

BM”nin ateşkes kararı bizim operasyon bölgemizi kapsamıyor. "Bu karar DEAŞ ve El Kaide ile mücadeleyi kapsamıyor. " TSK'nın Suriye operasyonu için resmi açıklamalarında, "KCK-PKK-YPG-DAEŞ terör örgütlerine karşı yapılan operasyon" devam edecek.

BM'den Rusya açıklaması?

BM Suriye’de 30 günlük insani ateşkes ilan etti ama Rusya konuşmasında "Nusra’yı kapsamıyor" diyerek İdlib ve Guta saldırılarına devam edeceğinin sinyalini verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın BM Ateşkes kararı için açıklaması?

"Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir."denildi.

BM Neden bu kararı aldı?

''BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilen tasarı ile Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki durumu ağır hasta ve yaralıların tahliyesi için en az bir ay insani ateşkes kararı alındı. ''güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir'' bir şekilde ulaştırılabilmesi ve ''durumu ağır hasta ve yaralıların'' tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan ''gecikmeden'' çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edildi.

Kararda ayrıca özellikle rejimin kuşatması altında olan insani durumun ''alarm verdiği'' Doğu Guta'da da dahil Yarmuk, Fua ve Kefraya'da kuşatmanın kaldırılması talebinde bulunuldu.''

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum