Bakan Cahit Turhan görevden alındı?

Başkan Recep Tayyip erdoğan Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı görevinden alarak, yerine Adil Karaismailoğlu atadı...

Bakan Cahit Turhan görevden alındı?
28 Mart 2020 - 02:32 - Güncelleme: 28 Mart 2020 - 03:59
Başkan Erdoğan; Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ı görevden alarak. Yerine Adil Karaismailoğlu'nu Ulaştırma Bakanlığına atadı.
Resmi gazetede Yayımlamdı;
''Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN'ın görevine son verilmiştir ve bu suretle boşalan Ulaşturma ve Altyapı Bakanlığına Adil Karaismailoğlu Türkiye Cumhuriyeti 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince Atanmıştır.'' dendi...

(Kovid-19) Corona virüs kapsamında 7 Maddelik Tedbir paketinin açıklanmasından sonra gelen atama gerçekleşen GÖREVDEN ALMA VE ATAMA, (Kovid-19) Corona virüs ilk görevden almaya sebebiyet verdi. Ayrıca  2018 yılında geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan kabindeki ilk değişiklik oldu.
 


Adil Karaismailoğlu Kimdir

''1969 yılında Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.
Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı. Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı.

1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.''


Haber; Ajanslar
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum