Bahçeli doğru Politika izliyor?

MHP 6 Haziran seçimlerine kadar bütün diğer muhalefet partileri gibi AK Partinin ve sayın Erdoğan'ın karşısında konumlandı da ne oldu, Ne kazandı...

Bahçeli doğru Politika izliyor?
11 Ocak 2018 - 00:43 - Güncelleme: 11 Ocak 2018 - 00:55

MHP 6 Haziran seçimlerine kadar bütün diğer muhalefet partileri gibi AK Partinin ve sayın Erdoğan'ın karşısında konumlandı da ne oldu?

Ne kazandı?

O 'blok' Erdoğan'ın ilk turda seçilmesini engelleyemedi. Erdoğan, 17-25 Aralıktan da başarı ile çıktı, MHP ve sayın Bahçeli o süreçte de Erdoğan'ın karşısındaydı. Dahası FETÖ cüler MHP ye kaset operasyonu çekerken bile Bahçeli, Erdoğan ve AK Partiyi suçluyordu. 6 Haziran sonrası 'HDP ile bir araya gelmem' diye tutturunca Bahçeli ve ekibinin ipini çekmek istediler. Sayın Bahçeli o zaman uyandı işe.

CHP ile aynı politikaları izlediği zaman MHP bitirilmek, CHP ye yamanmak üzereydi. Bahçeli tehlikeyi görüp dümeni kırınca 'tü kaka' oldu. Şimdi inadına inadına böğürlerine vuruyor. 2019 da Erdoğan'ı destekleyeceğiz, yetmedi sonraki 7 sene de dedikçe, CHP lileri hoplatıyor. Onların FETÖ cülerin aklıyla kurdukları tuzakları yerle bir ediyor.

MHP 6 Haziran sonrası politikalarını değiştirmeseydi tıpkı CHP gibi FETÖ cülerin kontrolüne geçecek, Bahçeli tasfiye edilecek, Meral hanımın parti kurmasına gerek kalmayacaktı. Böylece her yönden ateş altına alınan AK Parti de 15 Temmuza dayanamayacak, MHP liler sokağa çıkmayacaktı.

Öyle mi olacaktı acaba?

Halk aptal değil. 15 Temmuzda bir kısım CHP lilerin yaptığı gibi MHP lilerin de önemli bir bölümü darbeye direnişe katılacaktı. Ve MHP yönetimi kalkıp da CHP gibi 'kontrollü darbe' deseydi bu gün onun düştüğü durumdan daha kötü duruma düşecek, tabanını büyük ölçüde yitirecek hatta 'tasfiye' sürecine girecekti.

Halbuki Bahçeli'nin 15 Temmuz sonrası politikaları MHP yi en konuşulur ve gündemi belirler parti yaptı. Bu politikalar sadece 'vatanseverlik' duygusunun ötesinde MHP ye can suyu oldu. Bahçeli de, bu geleceği kendisinden önce görmüş ve kendisinin de üzerine yürümüş olduğu Tuğrul Türkeş'in yeniden önüne geçti. Demek istediğim CHP nin, Bahçelinin bu politikalarına, kendi stratejilerini zayıflattığı için yağıp gürlemesi ve MHP nin tasfiye süreci olarak tanımlaması doğru değil. Tam tersine MHP bu süreçten güçlenerek ve daha fazla söz sahibi bir parti olarak çıkacak. Abdullah Gül ise, safını değiştirmiş olmanın karşılığında çık fazla şey yitirecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum