Azerbaycan'da seçim sonuçları üzerine kısa bir değerlendirme?

Azerbaycan`da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı ve tüm dış müdahelelere, oyunbozma çabalarına ragmen Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev oyların büyük çoğunluğunu alarak tekrar Cumhurbaşkanı seçildi...

Azerbaycan'da seçim sonuçları üzerine kısa bir değerlendirme?
13 Nisan 2018 - 22:52 - Güncelleme: 13 Nisan 2018 - 23:26

Azerbaycan`da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı ve tüm dış müdahelelere, oyunbozma çabalarına ragmen Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev oyların büyük çoğunluğunu alarak tekrar Cumhurbaşkanı seçildi.

Bu seçim sürecinin ne denli zorluklardan geçtiğini anlamak için azacık ta olsa Azerbaycan politik sahnesinin içinde olmak, olaylara gerçeklerin objektifinden bakmamız ana şartlardan bir tanesi ve belki de en önemlisi.

Bölgeyi ve Azerbaycan`ı irdelerken bölgede çıkarları bulunan, yıllardır kendi direktiflerini ülkemize dayatmak amacıyla kendi gören gözlerini, işiten kulaklarını, konuşan ağızlarını oluşturan devletleri, ki, bu devletler öyle yenilecek, yutulacak türden değiller, gözardı etmememi gerekli.

Bir ülke düşünün: bu ülkeyi bağımsızlığından hemen sonra yıllarca aç kaldığı din ideolojisiyle aldattılar, Bir ülke düşünün: bu ülkeyi hasret kaldığı, özlem duyduğu açıkfikirlilik duyguları üzerinden yıllarca gözünü boyadılar.

Bir ülke düşünün: içinde asırlardır dostça, kardeşçe yaşadıkları topraklarda birileri çeşitli etnik azınlıkları hep bu ülkeye karşı kışkırttılar. İşte, böyle bir ülkeyi yönetmenin zorluklarını bir de siz düşünün...

Sayın İlham Aliyev 15 sene boyunca bu ülkeyi başarıyla yönetti. Ülkede kendisini muhalefet olarak tanıtan güçlerin hep iktidar hırsları yüzünden ihanet eğilimli olmaları da işi zorlaştıran püf noktalarından birisi. Düşünsenize, siz ülke adına önemli bir karar alıyorsunuz, sizin muhalefette olan güçleriniz hemen size karşı çıkıyor.

Diyeceksiniz ki, ne var bunda, adı üstünde: muhalefet! Öyle de, ama, bir bakıyorsunuz ki, onların verdiği demeçle Azerbaycan`ın gelişmesini, güçlenmesini istemeyen ulusötesi güçlerin demeçleriyle birebir aynı.

Allah aşkına, siz ne düşünürsünüz böyle bir durumda?

Biz bunu Eurovision şarkı yarışmasında da gördük, Avrupa oyunları sırasında da, daha nice ismini zikretmediğimiz ve edemediğimiz toplantılarda da aynı durumlara tanık olduk. Ama sayın Aliyev dış tehditlere ve dışarıdan tetiklenen iç çalkantılara ragmen, devletin bekası için çalıştı, çalışmalarını hala sürdürüyor. Ve bundan sonra da sürdürecek.

Camii mi yok denildi, hemen Azerbaycan`ın en büyük camiileri yapıldı. 

İşsizlik mi var denildi, hemen hemen ülkenin her bölgesinde yeni işyerleri açıldı. 

İnsanların temel hak ve özgürlüklerini tanıyan yeni yasalar çıkarıldı. 

Batı destekli liberal değerleri savunan, bir nevi müslüman mahallesinde salyangoz satmağa yeltenenlere inat manevi değerlerin, ulusal kimliğimizin savunucusu oldu. 

İşte, bunlar sayın Aliyev`in yaptıkları...

Karşıda Ulusal lider Haydar Aliyev`den devraldığı görevi başarıyla sürdürmek, Karabağ sorunun çözümünü gerçekleştirmek gibi kutsal misyonlar var.

Eeee, tabii ki, halkın bunca yapılanlara ragmen onun lehinde oy kullanmamayacağını düşünmek akıl ve mantık karı değil. Sorunlar ve sıkıntılar aşılacaktır. Yeter ki, bizler de İlham Aliyev`in "Türkiye burda değilse bile, ben burdayım" dediği gibi,onu sahiplenmesini bilelim. 

Zira,günümüzde yeni dünyanın konjektörü böyle bir dayanışmayı farz kılmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum