ATAK Helikopterimiz düştü mü Düşürüldü mü?

Afrin kırsalında terör örgütlerine yürütülmekte olan zeytin dalı operasyonunda ATAK tipi bir helikopterimiz düştü, Düşen bu helikopter düştü mü düşürüldü mü...

10 Şubat 2018 - 17:14 - Güncelleme: 11 Şubat 2018 - 20:45

Afrin kırsalında terör örgütlerine yürütülmekte olan zeytin dalı operasyonunda ATAK tipi helikopterimiz düştü ve malesef 2 askerimiz şehit oldu.

Soru işaretli ile dolu bu olayda ATAK tipi helikopterimiz düştü mü düşürüldü mü, Düştü ise neden ve nasıl düştü, düşürüldüyse kimler tarafından hangi sılahla düşürüldü. 

İşte Atak Helikopter'in Afrin'de düşürülme anı?

İŞTE ADIM ADIM ATAK HELİKOPTERİ DÜŞME OLAYI İlk olarak İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin'de bir Türk helikopterinin düşürüldüğünü açıklayarak, duyurdu

İşte o açıklaması

"Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadeleyi yürütüyor.Bu sabah itirabiyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi.  Az önce bir helikopterimiz düşürüldü.   Tabi ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün çok miktarda füze depolarını yok etmiştik. Tabi bunlar çıldırtıyor bunları. Bunların bedelini çok ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ama bunun bedelini onlar katbekat ödeyecekler.Çünkü biz kararlıyız. İnanıyoruz ve üstünüz. Bunu da başaracağız." dedi.

Daha sonraki saatlerde Başbakan Binali Yıldırım Bir basın açıklamasıyla 2 şehitimizin olduğunu duyurdu.

Başbakan Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahale ile düştüğü konusunda elimizde delil yok, araştırmalar devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

TSK'dan da Düşen ATAK helikopterimiz için bir açıklama geldi?

TSK'dan yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet,şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." açıklaması yapıldı.

Şehitlerimizden birinin Kimliği belli oldu?

''Helikopterde bulunan 2 asker şehitoldu. Şehit askerlerden birinin, Kırıkkale'nin Çalılıöz Mahallesi'nde oturan Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan ortancısı, Pilot Üsteğmen Erdem Mut olduğu öğrenildi.''

Helikopter Olayı ile İlgili...

Olay Bugün öğle saatlerinde Girmitli, Çakallı ve Ömerli Köyleri Arasında Kalan Bölgede Yaşandı. Görüntü Alan Tatvan Komandoya Mensup Askerlerimiz Ateş İzni İstedi. Görüntülenen Kişiler Sivil Kıyafetli Oldukları için Ateş İzni Verilmedi.

Görüntü Alınmasından Yaklaşık 20 Dakika Sonra Kişilerin Görüntülendiği Bölgeden ve Yakın Tepelerden Bölüğümüzün Bulunduğu Alana Doçkalarla, Havanlarla, Roketlerle ve Benzeri silahlarla yoğun bir saldırı başladı.

Şehitlerimizin Bir Kısmını ve Yaralılar Verdik Bu Saldırı Esnasında. Sonra Bölgeye Hava Destek Unsurları Çağrıldı. Atak Helikopterimiz Burada Düşürüldü.

İsmini Saydığım Tüm Köyler Normalde Bizim Kontrolümüz Altındaydı. Helikopterimiz Köyden Yapılan Atışla Vuruldu. Bu Üç Köy Kilometrelerce Tünelle Birbirine Bağlı. Sizce Bu Köylülerin Sivil Olma İhtimali Nedir?

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum