Altanlar suçlu?

İş 'kanaate' kaldıysa benim kanaatim böyle. Her ikisinin de darbeyi önceden bildiğine ve de bu darbeyi meşru gösterebilmek için çalışma yaptıklarına inanıyorum...

Altanlar suçlu?
16 Şubat 2018 - 23:27 - Güncelleme: 17 Şubat 2018 - 00:21

İş 'kanaate' kaldıysa benim kanaatim böyle. Her ikisinin de darbeyi önceden bildiğine ve de bu darbeyi meşru gösterebilmek için çalışma yaptıklarına inanıyorum. Nazlı Ilıcak için de ayni şekilde düşünüyorum.

Fakat iş, aldıkları cezaya gelince bunun da hak ettiklerinden fazla olduğunu düşünüyorum. Tabi bu benim kişisel düşüncem. Eğer hakimlerden biri olsaydım, dosyayı enine boyuna inceler, delillere bakar, iddianameyi haklı çıkaracak yönde olup olmadıklarını, hukuka uygunluğunu falan inceler, kişisel düşüncemi bir kenara bırakıp dosyada gördüğüme göre kararımı verirdim. Hatta suçlu olduklarına inanıyor olsam bile deliller bunu kanıtlayacak yönde değilse, beraat etmelerini dahi savunurdum.

Bütün bu mahkumiyet kararına rağmen hala üst mahkeme yolu açıktır. Avukatları oraya başvuracaklardır şimdi. Bu mahkeme kararda 'hukuksuzluğa' hükmeder ve de gerekçelerini de açıklarsa yerel mahkeme kararı yeniden gözden geçirecek. Tut ki bu süreç sağlıklı işlemedi ya da hiç işlemedi. O takdirde AİHM e gitmeye kadar varan bir süreç işleyecektir. Altanların böyle bir yargılamaya maruz kalacak bir iş yapmadıkları yaklaşımlarını ciddi bulmuyorum. Yukarıda yazdım ya, benim nazarımda suç işlemişlerdir. Dolayısıyla bu zorlu hukuk mücadelesini yürütmekle yükümlüdürler.

Ahmet Altan Dantonvari bir savunma yapmış. Ucuz kahramanlık. Tehditler savurmayı ihmal etmemiş. Bir an için bu zihniyetin Tayyip Erdoğan'ı yargılama imkanına sahip olduğunu düşündüm. Öyle değil mi; darbe gelmeden önce az dillendirmediler yargılanacağını. Hem de kendileri yetinmeyip uluslararası mahkemelere götürüleceğini söyleyerek.

Böyle bir şey olsaydı bu kişiler, Erdoğan'ın 'adil yargılanma hakkını' savunurlar mıydı? Şimdiden Erdoğan'ın öldürülüp cesedinin çöplüğe atılacağını söyleyebilecek bir kine sahip zihniyet nasıl bir hukuki yargılama yapardı acaba? Tabi bunlar düşüncedir, delil değil. Yargılama bu kanaatlere göre yapılamaz. Dosyaya göre yapılır.

Eğer darbe başarılı olsaydı, Altanların buna karşı duracağına en ufak bir ihtimal vermiyorum. Tam tersine 'çizmeyi aştığını' düşündükleri Erdoğan alaşağı edildiği için alkışlayacaklar ve de yargılanıp alacağı cezayı peşinen kutsayacaklardı. Hiç kuşkunuz olmasın o ceza idam olacaktı, tabi darbe sırasında öldürülmemiş olması kaydıyla. Çok şükür halkımızın kararlılığı ve mücadelesi sayesinde gelişmeler o yönde olmadı. Şimdi buna 'niyet okuma' diyen çıkabilir. Ben de diyeceğim ki görünen köy. Yazılanlar, söylenenler, yapılanlar ortada değil mi?

Giyotine giden, halk mahkemesinde yargılanırken halk tarafından coşkun tezahüratla desteklenen Danton'dur. Onu giyotine gönderen kararın arkasında ise Robespierre'in olduğu söylenir.Aynı şekilde Marat da giyotine gönderilmiştir. Fransız İhtilalinin 'terör' döneminde çok kelle almıştır giyotin. Bunlardan biri de Robespierre'nin kellesidir. Ahmet Altan birilerini giyotine göndermek istemiş ama başaramamıştır. Fakat o giyotine gitmeyecek, sadece bir kaç yıl hapis yatacaktır. Yanılmazsam eğer bu alınan karar bozulacak ve cezası bu miktara çevrilecektir. Tabi bu kanımı delillerin ne olduğunu bilmeden yazıyorum.
Son söz; Ahmet Altan'ın kişiliği yukarıda zikrettiğim tarihsel kişiliklerin yanından bile geçemez.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum