AK PARTİ EN BÜYÜK EKSİĞİNİ HÂLÂ GİDEREMİYOR!

Ülke Postası Yazarı İnci SALAR, İzmir Üniversitesi. ortamında gözlemlediği acı gerçekleri bir tokat mahiyetinde, dili döndüğünce yazdı. Ak Parti'nin eksikliğini anlattı.

AK PARTİ EN BÜYÜK EKSİĞİNİ HÂLÂ GİDEREMİYOR!
09 Aralık 2019 - 03:10 - Güncelleme: 09 Aralık 2019 - 03:33

Özel Haber İnci Salar
Analiz, gözlem - İşte o makale

Siz testiyi kırmadan, hepinizi tekme tokat döveceğim, Şimdi kafa göz giriyorum hepinize; Zîrâ testi kırıldıktan sonra hiçbiri işe yaramayacak, bal gibi biliyorum.. 

Ak Parti'ye sesleniyorum! 

Tane tane yazıyorum, tek dileğim yazacaklarım iyi anlaşılsın! 
Geçtiğimiz hafta İzmir'de univ. okuyan oğlumun yanına gittim ve öğrenci evinde tam bir hafta kaldım. Evde oğlumla birlikte 3 kişi kalıyor, 3 erkek, pırıl pırıl, pırlanta gibi, tertemiz yetiştirilmiş anne kuzuları. Bir arkadaşları kafede gece vardiyasında çalıştığı için kalan çocuklar gece arkadaşına destek olmak için yanına, kafeye gidiyorlardı. Ben de oradayken, onlara eşlik ettim, neredeyse hergün 22.00 sularında gidip, sabaha karşı 3,4 gibi eve döndük. Kafe univ. yerleşkesi civarında, dolayısıyla genç öğrenciler birincil müşteri, oğlum ve arkadaşları neredeyse herkes herkesi tanıyor.. 

Masamız sürekli doldu doldu, boşaldı. Benim yazar olduğumu öğrenen gençler oldukça ilgi gösterdi. Neredeyse hergün, sabahlara kadar gençlere Türkiye üzerine oynanan oyunları, bugün geldiği noktayı özellikle de Milli olma gerekliliğini anlatarak uzun uzun söyleşiler yaptım. 
Gözlemlerim ise çok vahimdi. 
Gençler Ak Parti ve Erdoğan'a karşı sebebini kendilerinin bile bilmediği tepki ve mesafe geliştirmiş. Sanki gençler arasında son trend, moda gibi bir refleksle kuyruğun ucuna takılma güdüsüyle hareket ediyorlar. Örneğin, oğlumun ev arkadaşı Konya'nın mazbut, mütedeyyin bir ilçesinden gelmiş, Annesi başörtülü ama kendisi dahi kafa karışıklığı sarmalında sıkışmış. Çünkü moda dedik ya, hani bir örnekle gençler arasında nasıl bir iphone modası var, neredeyse düşük kalite ve fiyatlı bir telefonu olan genç cebinden çıkarıp masaya koymaya utanıyor, hah bu da öyle işte; Tiksinti gelişmiş bir Ak Parti ve Erdoğan zihniyeti modasında, bazı gençler de ben Ak Parti liyim, Erdoğan'ı seviyor ve destekliyorum demeye utanır olmuş. Bu vahim gerçeği çok yaygın gözlemledim. 

Neredeyse hiç bir genç, İha yapmış, Siha, Tiha yapmış, Gemi yapmış demiyor, umursamıyor bile. Varsa yoksa dini siyasete karıştırıyor, sosyal yaşantımıza karışıyor.. vs. 
Hep bilinen argümanlar.. 
Neredeyse hergün, sabahlara kadar dilim şişene kadar anlattım, belki saygılarından çıt çıkarmadan, itiraz etmeden dinlediler. Ancak çok iyi biliyorum ki bir kişinin dahi fikrini değiştirememişimdir. 
Elbette ki kızgınlığım Ak Parti'ye, gençler kaybedilmiş, sanki güdümlü bir maksatla adeta unutulmuş zira affedin eşek olmak lazım ki, bu gerçeği görememek ve müktesebat programına almamak için. 
Her yıl ortalama yarım milyon Ak Parti seçmeni ölürken, üniversite yahut okul baskısından modaya uymak zorunda kalan bir o kadar genç CHP seçmeni olarak sandıklara dahil oluyor. 

Ölüp gidenlerin yaşanmışlıkları, eskiyi/yeniyi biliyor oluşu, muhakeme sosyolojisi kül olurken, cebindeki iphone'a bakmadan, giydiği markaları görmeden Milli Gelir yükselişinden, reel verilerden birhaber gençler içi boş, koftiden kahramanların rüzgarına kapılıyor. 

Bunları nasıl anlatacaksınız? 
İstanbul başta önemli 5 Büyükşehir neden düştü sorusuna akademik bir bilimsel çalışma yapmadan, kafa yormadan nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz? 
İstanbul'un düşmesinde Başat 4 sebep var; 
Kaybedilmiş Gençler
Suriyeliler başta, göçmenler
Kürt Seçmenler
Ve gevşek davranan Ak Parti teşkilatı.. 
Özellikle de Gençler ve Mülteci memnuniyetsizleri başı çekerken hâlâ bu önemli iki maddenin telafisinde gayret yok. 
Geçtiğimiz gün önemli bir anket yapıldı, %41 Suriyeli topraklarına dönmek istemiyor. Ankete göre sadece %25'i dönmeyi düşündüğünü deklare etmiş. 

Bugün Kırşehir gibi, Bilecik gibi CHP'nin Milletvekili bile zor çıkardığı Anadolu'nun Milliyetçi, mütedeyyin İllerinde bile Belediyeleri CHP aldı, nedeni belli değil mi? Suriyeli sorunu! 

Ak Parti içinden tezgahlanan oyun tutmuşken, parti'nin içinden şimdilik iki parti çıkmak üzereyken, hedef sadece en asgaride %1 seçmen çalmak iken, bu rahatlığı akıl almıyor! 

Hepimizin top yekün üzüldüğü, özellikle Milli Bekaa konusunda ve Dış Politikalarda önemli gelişmeler kaydedilmişken, herşey umut verici ilerlerken, İç Siyasette Eyt sorunsalından, mülteci öfkesinden ve hatta soğandan, patatesten beyin küçülmesi yaşıyor oluşumuz değil mi? 

Siyaset de Toplum için değil mi? 
Anlatamıyorsak bir sorun var demektir. 
Ben 1 hafta gençlerin içinde hemhal sürecinden geçince gördüm ki, anlatamıyormuşuz. 
Ve şunu çok iyi anladım ki, sert bir U dönüşle bugünün zararından dönemezsek 2023 başımıza hayli çorap örecek. 
O yüzden, testi kırılmadan bu tokat tüm Ak Parti kurmaylarına gelsin..!

Özel Haber İnci Salar
Analiz, gözlem
Yazarın Diğer Yazıları için tıklayınız>>>

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum