AK Parti'de rekor ilkleri de beraberinde getirdi?

Bu yıl 7’den den 77’ye çok farklı kesimlerden başvuruların olduğu AK Parti’de Azeri kökenli vatandaşlarımız da Türk siyasetinde yer alabilmenin mücadelesini verecek...

AK Parti'de rekor ilkleri de beraberinde getirdi?
08 Mayıs 2018 - 23:51 - Güncelleme: 09 Mayıs 2018 - 00:16

Türkiye, 24 Haziran’daki seçimler için geri sayıma devam ederken, AK Parti’ye bu yıl rekor sayıda başvuru gelmesi ilkleri de beraberinde getirdi.

Bu yıl 7’den den 77’ye çok farklı kesimlerden başvuruların olduğu AK Parti’de Azeri kökenli vatandaşlarımız da Türk siyasetinde yer alabilmenin mücadelesini verecek. 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylığı başvuru alımını geçtiğimiz günlerde bitiren AK Parti'de rekor kırıldı. Başvurularda 7 bin 329 kişiyi çatısı altında buluşturan AK Parti, yine kendisine ait olan daha önceki rekoru da kırmış oldu.

Bu yıl ki başvuruların 5 bin 997’si erkek, bin 332’si kadın olurken, 498’i engelli vatandaşımızın yanı sıra, 18-25 yaş arası 468 genç de siyasi yolculuğuna AK Parti’den devam etme isteğini resmi başvuruya döktü. Azerbaycan’dan geldi Türkiye’de siyaset yapacak Bu yıl ki aday adayları arasında hiç şüphesiz en çok dikkati çeken isimlerden biri de Azeri kökenli Türk vatandaşı Samir İsgenderoğlu oldu. Türkiye’ye geçtiğimiz yıllarda ‘Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’ kapsamında gelen İsgenderoglu, burada kendisi adeta vatanında hissetmiş ve kısa süre sonra ailesiyle birlikte Türkiye’de yaşamaya başlamış bir isim.

Avrasya ülkelerindeki büyük çaplı enerji, inşaat ve savunma projeleri ve ihaleleri ile ilgilenen İsgenderoglu, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmasının bölge için de çok önemli olduğu görüşünde. “Türkiye-Azerbaycan birlikteliğinde sıra siyasette” Türkiye ile Azerbaycan’ın ‘iki devlet tek millet’ anlayışıyla yoluna devam ettiğini hatırlatan İsgenderoğlu, şunları söyledi: “Türkiye’ye yerleşmeden önce de burayı yakından takip ediyordum çünkü Türkiye demek bizim kendi anavatanımız demek. Tabi Ankara’ya iş amaçlı geldikten sonra çok güzel dostluklar edindim ve ailemle birlikte Türkiye’de yaşamaya başladım.

Türkiye ile Azerbaycan arasında enerjiden inşaata, sağlıktan askeri programlara kadar birçok farklı alanda ciddi ortalıklar var. Şimdi inşallah siyasi anlamda da iki ülkenin ortak değerlere sahip çıkacağı bir döneme giriyoruz. Bu dönemde siyaseten aktif olarak yer alabilmek adına AK Parti’den aday adaylığında bulundum.” “Böyle bir lider dünyada yok” İsgenderoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyaset yaklaşımının ve güçlü liderliğinin sadece Türkiye için değil, Türki cumhuriyetlerin geleceği için de son derece önemli olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız ne olursa olsun doğru bildiğini her platformda tüm dünyaya ilan eden bir lider. Onun varlığı sadece Türkiye için değil, Orta Doğu’ya ve Türki cumhuriyetlere kadar çok geniş bir alandaki siyasi yapıyı doğrudan etkiliyor.

Ben de kendisinin bu güçlü liderliği nedeniyle Türkiye’den onun liderliğindeki AK Parti’de siyaset yapmak istedim ve bu kapsamda aday adaylığı için başvurdum. İnşallah Türkiye’de Azeri kökenli bir vatandaş olarak siyaset yapma imkanım olur” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum