Afrin'de bundan sonra hazırlıklı olalım?

rnSuriye'nin Afrin bölgesi, aşağı yukarı Sakarya ili kadar bir yer, Yaklaşık 500 binde insan yaşıyor. Coğrafi konumu da Sakarya'ya benziyor...

Afrin'de bundan sonra hazırlıklı olalım?
26 Şubat 2018 - 13:04

Suriye'nin Afrin bölgesi, aşağı yukarı Sakarya ili kadar bir yer, Yaklaşık 500 binde insan yaşıyor. Coğrafi konumu da Sakarya'ya benziyor. Dağlık alanları da var, Ovalık alanları da. Afrin Coğrafi bakımdan Türkiye'ye en yakın bölge. Bir hilal şeklinde Türkiye toprakları tarafından kuşatılmış durumda. Bundan dolayıdır ki, Afrin Bölgesi, bölücü örgüt tarafından müthiş tahkimatlandırılmış durumda. Çanakkale boğazı'nda bizim ordumuzun yapmadığı tahkimat yapılmış Afrin'de. Orduların meskun mahallerde savaşması çok zordur, Siville eli silahlı düşmanı ayırmak çok çok zordur. Aynı şeyi Güney Doğu'da da yaşadık. Şayet Türk Silahlı Kuvvetleri, Profesyonel Ordu'ya geçmemiş olsaydı Telefatımız kat be kat daha fazla olurdu.

24 Temmuz 2015 tarihinde Güney Doğu'da Hendek'lere karşı başlatılan Genel Temizlik Harekatı'nda 7.078 PKK'li öldürüldü. Buna karşılık 296 Mehmetçiğimiz, 178 Özel Harekat polisimiz, 9'da korucumuz şehit oldu, 1568 askerimiz, 1557 polisimiz ve 34 Geçici Köy Korucumuz'da gazi oldu.

Son 210 yılda bölücü ve ayrılıkçı kalkışmaya karşı yapılan en büyük askeri harekat budur, bütün bunlar Fetö ihanet’ininde en azgın olduğu dönemlerde yapılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindeki generallerin en az yarısının Fetöcü olduğu dönemde, Türk Ordusu ilk defa Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye topraklarına girmiştir. Hatırlayın o süreçte hayli zorlu geçmiş ve uzun sürmüştür. Eskiden Terörle mücadele'yi 16 aylık, 18 aylık askerlerle yapmaktaydık, Hayatında komşu'nun köpeğine taş dahi atmamış vatan çocuklarını heder ettik bu mücadelede, Çok gülünç durumlara düştüğümüz oldu.

PKK Güney Doğu'da bazı karakollarımızın bizzat içine girerek, asker katliamı yaptı, Askerlerimizi atlet-külot, alıp götürdü, Şimdi PKK ile mücadeleyi tamamen Profesyonel Ordu ile yapıyoruz. Kaçakçı Karakolları'nın yerine, Kalekollar inşa ettik, Silah sistemimizi inanılmaz şekilde geliştirdik. Askerimiz tecrübeli Planlanan o'dur ki 2023 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri, tamamen Profesyonel Ordu olacaktır.

Bütün bunlara rağmen, Afrin'de işimiz hayli zordur, Ordumuz şu ana kadar, Afrin'in mücavir alan emniyetini sağladı, 2 bin'i aşkında PKK leş'i aldı. Esas operasyon, Afrin'in merkezine olacaktır. .Orada sokak muharebeleri yapılacaktır. Haliyle Asker ve polis zayiatımızda hayli fazla olacaktır. Şimdiden buna hazırlıklı olalım.

Öyle anlaşılıyor ki Afrin Bölgesi'ndeki tahkimatların tamamı Batı teknolojisi ile yapılmış. .Aynı tahkimat'ın Afrin merkezde de olduğu tabiidir. Afrin operasyonu tamamlanıncaya kadar, 10 bin civarında PKK leşi alınacaktır. Özel Harekat Polisimiz ve Özel Harekat Askerlerimizden de şehitler olacaktır.

Bu harekat, keyfen yapılmış değildir, Türk Milleti'nin topyekün bekası sözkonusu'dur. Bu coğrafya'da Türk'e kefen biçilmeye çalışılıyor. Bu harekat bitip, kesin sonuç alınıncaya kadar. Aykırı sesler, vatan'a ihanettir, İktidar makamında kimin olduğu hiç önemli değildir.

1974 Kıbrıs Barış Harekatı olduğunda, Türk Milleti, topyekün Başbakan Bülent Ecevit'in arkasında durmuştur. Buna bende dahilim, Öğrenci olmama rağmen, Askerlik şubesine gittim, Kıbrıs'a gönüllü yazıldım. Bu gün'de vatan müdafaasına hazırım. Kanımın son damlasına kadar hazırım. Uğruna ölümün göze alınamadığı toprak parçası, asla vatan olamaz. Atalarım, bu topraklar için, oluk gibi kanını akıtmış.

Ben dahil, Vatan müdafaasına hepimiz hazırız, Vatan hainleri müstesna.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum