ABD Ankara'daki elçiliğini 1 günlük kapattı?

ABD Ankara'daki elçiliğini 1 günlüğüne kapattı. Kararın güvenlik endişesiyle alındığı duyuruldu...

ABD Ankara'daki elçiliğini 1 günlük kapattı?
04 Mart 2018 - 20:27 - Güncelleme: 04 Mart 2018 - 23:43

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden son dakika olarak duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, güvenlik tehdidi nedeniyle Büyükelçiliğin yarın (5 Mart) kapalı olacağı ABD vatandaşlarına duyurul dendi. Güvenlik tehdidinin geçmesinin ardından Büyükelçiliğin yeniden hizmet vereceği belirtildi.

Ayrıca ABD Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçilikten 5 Mart pazartesi günü sadece “acil işlemlerin” gerçekleştirileceği bildirildi. Vize randevularının tümü de iptal edildi.Yazılı  Açıklamada, ABD vatandaşlarının ‘pasaport yenileme, doğum bildirme ya da noterlik işlemleri gibi rutin işlemlerinin de yapılmacağı duyuruldu.

ABD Ankara'daki elçiliği ne zaman açılacak?

Açıklamada, Büyükelçiliğin “acil işlemler”dışında verilen hizmetleri durdurması “güvenlik tehdidi” gerekçesine bağlandı, ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.

Elçiliğin ne zaman rutin çalışma düzenine geçeceğinin ise, yapılacak ikinci bir açıklama ile kamuoyuna duyurulacağı da ifade edildi.

İşte ABD Ankara'daki elçiliği Yaptığı Güvenlik açıklaması?

''Açıklamada, Amerikan vatandaşlarına;
– Kalabalıktan kaçınmaları
– Elçiliğe gelmemeleri
-Kişisel güvenlik önlemlerini arttırmaları ve popüler turist alanları, alışveriş merkezleri, spor merkezlerinden uzakdurmaları
-Güvende olduklarını aile ve dostlarına bildirmeleri
– Durumu yerel medyadan takip etmeleri
– Göze batmamaları konusunda da uyarılar yer aldı.''


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum