3 Katmanlı Enerji Müjdesi?

Tamamen yerli imkanlarımızla keşfettiğimiz Karadeniz gazını 2023'te milletimizin kullanımına sunulacak...

21 Ağustos 2020 - 15:38 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 12:29
Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes,
Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es!
“Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sürpriz" Açıklaması...
TARİHİ AN!
* Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdik"
* Bakan Dönmez: "Cumhuriyetimizin 100. yılında vatandaşımızı kendi gazımızla buluşturacağız"
* Bakan Albayrak:
"Türkiye enerji ve ekonomi alanında tam bağımsızlık adımı attı"

Bağımsız ve Dünya'da Etkin Türkiye mi?

Batı'nın izin verdiği kadar Batıcı Türkiye mi?


Yol ayrımına geldiğimizde Milli irade tercihini birinciden yana yaptı. Erdoğan karşıtlığı aslında ikinci tercihi yapanların örgütlenmesinden ibaretti. Bu keşif aslında Bağımsız Türkiye hedefinin Gazıdır!... Erdoğan karşıtlığı ise Batı'nın gazına gelmekten ibarettir... Hayırlı Olsun...

 Yunanistan ve AB'ye net mesaj


Cumhur Başkanı Erdoğan"Yunanistan başta olmak üzere bu mesele karşımıza dikilenlerin hepsi de haklı olduğumuzu iyi biliyor. Özellikle AB Yunanistan'ı şımartıp üzerimize salarken, bir kez daha kendi ilkelerine ihanet ettiğini görmelidir.Ortada dolaşan ve hiçbir geçerliliği olmayan saçma sapan haritaların yarın öbür gün en büyük zararı AB'ye verebileceği unutulmamalıdır." mesajını iletti.

Arama ekibi 29 Mayıs’ta çıktı yola… 15 Temmuz’da ilk sondajı yapıldı ve tarihimizin en büyük doğalgaz rezervini buldu.

Aynı kuyu daha önce 150 kez aranmıştı… Fatih sondaj gemisi 9. aramada sonuç aldı. Her arayan bulamadı ama bulanlar hep arayanlar oldu.

Türkiye’nin yıllık doğalgaz ihtiyacı 50 milyar metreküpe yakın. Bulunan bu rezervin net bilgisi 320 milyar metreküp… Bunun çok daha fazla devamı olduğu tahmin ediliyor. Aynı sondajda daha 1500 metre derine inilecek.

40 - 50 milyar metreküp doğalgaza 13 milyar dolar bütçe ayırıyorduk. Bulunan rezervin değeri neredeyse 100 milyar dolar. 2018 bütçe açığımız 10.5 ve 2019 bütçe açığımı 12 milyar dolardı. Bu açık kapanacak.
Enerjide dışa bağımlı olmayınca da, sanayi ve üretim maliyetleri azalacak… Politikalarımıza dış müdahaleler azalacak. Bağımlılık sona erecek… Yani madde bağımlısı biri gibiydik, bundan kurtulacağız.

Ve damat… Berat Albayrak…
Niye hedefte idi anladınız mı şimdi?
Ne alaka demeyin?


Gelmiş geçmiş en başarılı enerji bakanı idi. Bakanlık içindeki pislikleri ve ihale şebekelerini temizledi. Damat olduğu için yapmadı bunu…
Vatanını seviyordu, babası Sadık Albayrak’tan öyle bir terbiye almıştı…
Ve Türkiye’nin en büyük ekonomik sorununun enerji kaynakları olduğunu biliyordu. Eğitimini bu yönde geliştirdi.
Enerji Finansmanı konulu doktora yaptı. Şu üniversite hocalığı anlamına gelen doktora evet… Önce özel sektörde çalıştı sonra tecrübelerini devlet içinde değerlendirdi…
Ve işte sonuç.
Bu vatana, bu millete hizmeti olan herkesten ve yine bu topraklarda sancağı düştüğü yerden ayağa kaldırmaya çalışan herkesten Allah razı olsun. Hayırlı olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum