1898-1909 yıllar arasını analiz etmek şart . İyi analiz etmek daha şart .

1898-1909 yıllar arasını iyi analiz edip bugüne ışık tutabiliriz

1898-1909 yıllar arasını analiz etmek şart . İyi analiz etmek daha şart .
29 Kasım 2017 - 16:48
1898-1909 yıllar arasını iyi analiz edip bugüne ışık tutabiliriz . O yıllarda toplumun aralarında nasıl nifak ekildigi belli . O dönem bir şekilde halkı "hürriyet sevdasıyla"yıldız sarayı etrafına topladıysa . Şimdi yine aynı şeyler deneniyor . Bu kez dillerdeki pelesenk kelime bu kez "hürriyet"degil "adalet"
-Abisiyle çok defa sınanan Abdulhamit derin bir fitne ve derin bir sessizlikle ilmek ilmek örüyorlardı . Amaç;her fırsatta Abdulhamitin karşısına çıkarmak .
-Gazetecilik yapan degil asparagas haber yapan,fitne üreten,toplumu galeyana getiren mecmualar jurneller lüzumsuz biçimde rahat davranıyordu . Abdulhamite hakaretten tutunda tehtide kadar birçok terbiyesizlik yapılmış . Abdulhamit bunu önlemek isteyince de Kızıl Sultan,Diktatör diye damgalayıvermişlerdi .
-Birçok suikaste maruz kalmış bir lider,dönemine bakarsak .
-1875te Osmanlı iflasını açıklıyor . 1876da Abdulhamit padişah oluyor .
-Projelerim var diyor o dönemde . Tüp geçitler,Tren yolları,Fabrikalar,Kanal İstanbul,Üniversiteler . Bunları açıklıyor ve bir darbe . Hemde nereden başlıyor,biliyor musunuz . Topçu kışlasından yani bugünkü Gezi Parkının oldugu yerden .
Bunlar 100 yıl önce olan şeyler . Gelelim bugüne .
Yine aynı seneryolar,yine aynı hamleler,yine aynı kişiler .
Nasıl mı;gelin şöyle izah edelim .
-O dönem fitneyle çok sorunlar çeken Abdulhamit . Bugünde Abdullah Gül başta olmak üzere fitnelerle mücadele eden bir Erdogan .
-Gazetecilik kimligi arkasına sıgınan 10larca hain başta Ali Suavi . Yalanlar,İftiralar,Hakaretler . Bugün yüzlercesi Erdogana saldırıyor . İftiralar,Yalanlar,Tehtitler,Can Dündarlar . Gazetecilik ile Edepsizlik arasındaki farkı anlamayan bir Amip sürüsü bunlar .
-Zehirlenme mi dersin . Bombalı suikast mi dersin;hedefte olan bir lider . Bugün yine aynı Onlarca suikaste ugrayan bir lider Erdogan .
-2001de ülke iflasını açıklıyor,bir yıl sonra 2002de Erdogan geliyor .
-Atılım yapalım kalkınalım büyüyelim deyip projelerini açıklıyor . Köprüler,Havaalanları,HESler,Çözüm Süreci gibi . Abdulhamite isyan başlayan Topçu Kışlasından tamda Gezi Parkından isyan başlatıp darbe yaptılar .
Fakat gelelim aradaki fark;Abdulhamitin elinden Meclisi alıp(2.Meşrutiyet) Abdulhamiti saf dışı bırakmayı başaranlar,Erdogana yapamadılar .
1898-1909 yıllarını iyi analiz edelim . Bu yılları iyi araştıralım . Bu yıllar arasından uzak kalmayalım . Dünü çözersek bugün ayakta kalabiliriz . Erdoganı anlayabiliriz . Dün özellikle 1898-1909 arasını iyi ögrenirsek bu bize dayatılan oyunları kırar çıkarız . Yanlızım diyen Recep Tayyip Erdogan işte asıl o zaman yanlız kalmaz .


Yakup Erdem/Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum