Ömer Faruk Arlı Kimdir...!!!

6 Mayıs 1966’da Erciş’te dünyaya geldi. Vatani görevini Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Komutanlığında yaptı..

Ömer Faruk Arlı Kimdir...!!!
02 Mart 2017 - 17:00 - Güncelleme: 26 Mart 2018 - 14:05

6 Mayıs 1966’da Erciş’te dünyaya geldi. Vatani görevini Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Komutanlığında yaptı. Her ne kadar İşletme Fakültesi mezunu olsa da başta şiir olmak üzere, yazın edebiyatında ilerlemeyi ilke edinen şairin, birçok yarışmada derece alan şiirleri; edebiyat dergileri ile antoloji kitaplarında yayımlanarak yerel ve ulusal radyolarda seslendirildi.


Şiirin yanı sıra vecize ve anı dallarında kaleme aldığı eserleri Türkiye çapında ödüle layık görülen şair, başta TRT olmak üzere birçok ulusal kanala konuk oldu ve şiirlerini seslendirme imkânı buldu.
Beşi şiir, dördü roman, vecize, deneme ve çocuk serisi olmak üzere toplam (9) adet basıma hazır kitabı bulunan Arlı, kurucusu olduğu “Başkent Şairler Platformu” ile ŞİİRDER Genel Başkanlığını sürdürmektedir.

Ajanda Stratejik Araştırmalar Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olup Ajanda Yayınlar Gurubu Tanıtım ve İletişim Koordinatörlüğünün yanı sıra, Kültür Ajanda Dergisinde“Sosyal Medya Editörlüğü ve yazarlık yapmaktadır.

Ankara-Altındağ Belediyesince düzenlenen Geleneksel Hamamönü Söyleşilerinde “Şiir Otağı” isimli programın moderatörlüğünü de yürüten konuğumuz; başta kayak ve taekwondo sporu olmak üzere; kaligrafi, ebru ve fotoğraf sanatlarıyla ilgilenmektedir. Ankara’da ikametgâh etmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Ülke Postası


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum