MERAL AKŞENER'İN İYİ PARTİSİ'NDEN NE OLUR?

İzzet Dönmez / Ülke Postası Meral Akşener, İyi Parti'yi kurduktan sonra, Sakarya'da İl Başkanlığına değerli dostum Dr

MERAL AKŞENER'İN İYİ PARTİSİ'NDEN NE OLUR?
23 Kasım 2017 - 15:29
İzzet Dönmez / Ülke Postası

Meral Akşener, İyi Parti'yi kurduktan sonra, Sakarya'da İl Başkanlığına değerli dostum Dr. Hüsamettin Atasever'i getirdi, Yanlış anlaşılmasın İyi Parti'de Meral Akşener'de Kurucu Genel Başkan Dr. Hüsamettin Atasever'de Kurucu İl Başkanı Parti, en kısa zamanda İl ve İlçe kongrelerini yapıp, Büyük Kongre Delegeleri ile de Büyük Kongresini yapmak zorunda, Yapmaz ise, seçimlere giremez, Yani Dr. Hüsamettin Atasever, kayyum İl Başkanı olmuş oluyor, Olağan kongrede İl Başkanı adayı olur, seçilir O ayrı mesele Hüsamettin Atasever, İl Yönetim Kurulu üyelerini de belirledi.

Adı Meral Akşener'in yeni kuracağı parti ile geçen, Sakarya'da düzinelerce popüler isim vardı Bunların hiçbiri İyi Parti organlarında gözükmedi, Bu isimlerin tamamı ile yüz yüze görüştüm, Yeni parti'de niçin olmadıklarını sordum, Her isim, ayrı ayrı kendi gerekçelerini ifade etti, Kimi, kusuru bizzat Meral Akşener'in üzerine attı Kimi, Koray Aydın'ı suçladı Adı Meral Akşener'in partisi ile geçipte, parti organlarında gözükmeyen isimlerin tamamının ortak kanaati "Meral Akşener hareketi balon olarak doğdu ve patlayacak" Her görüştüğüm ismin, son söylediği söz bu olmuş oluyor Sahiden Meral Akşener hareketi ölü mü doğdu? Yoksa "Kedi uzanamadığı ete murdar dermiş" Öyle mi oluyor? Elbette ki bunu zaman gösterecek Birilerine göre Meral'in partisi, barajı dahi aşamaz Bir başkalarına göre ise, Meral, malı alıp, götürür Ben, her iki kanaatte de değilim Meral Akşener'in % 10'luk seçim barajını aşacağı kesin değildir, Ancak Hatırı sayılır bir oy alacağı kesindir Daha taşrada örgütlerini kurmamış partiye, bütün anketlerde % 6-8 arasında oy çıkıyorsa Mutlaka belirli bir miktar oy çıkacağı kesindir.
Peki Meral Akşener malı götürür mü?
Malı götürmekten kasıt nedir?

Bir defa oraya bakalım 16 Nisan referandumu ile bu ülkede sistem, kökten değişti Kimileri diyor ki Meral Akşener, % 20 oy ile 2. parti olur Olsun Ne yazar ki?

Artık Bu ülkede iktidar olmak için % 50+1 oy gerek Bunun dışında hiçbir oy oranı, seni iktidar yapmıyor Bunun altında alınacak her oy, senin partini Türkiye Büyük Millet Meclisinde kalabalık bir grup yapar O kadar Pekii... Meral Akşener'in % 50+1 oy alacak potansiyeli var mı? Bu soruyu İyi Partililere sürekli soruyorum Cevap yok, Ya da  Cevap verenler, başlıyor parmak hesabı yapmaya, Şurdan şu kadar oy gelirse, Burdan bu kadar oy gelirse, Kem küm, Kemde küm, Hiçkimse şunu demiyor "Meral Akşener, çıkar.......Tek başına % 50+1 oy alır demiyor, Diyemiyor. Tıpkı CHP gibi, Hiçbir CHP'li "Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu çıkar......% 50+1 oy'la Cumhurbaşkanı seçilebilir" demiyor.

Ne diyor?

Başlıyor parmak hesabı "Seçim 2. tur'a kalırsa CHP'nin % 25 oy'u, HDP'nin % 10 oyu, Meral'in getireceği oylar, Başta Saadet Partisi olmak üzere Sağ ve Sol'daki marjinal partilerin oyu, Eşittir Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı" Yani... Yanisi şu Bütün umutlar Meral Akşener'in muhafazakar seçmenden devşireceği oylara bağlanmış durumda O zaman bizde diyoruz ki "Meral'in partisi, tam bir proje partisi" Bunu deyince Umudunu Meral'in partisine bağlamış siyaset ıskartası dostlarım, bana kırılıyor, Güceniyor, Şu söz, kulağıma defalarca fısıldandı "Bizim derdimiz, aslında Meral filan değil Tayyip devrilsinde Her ne olursa olsun" Aslında dert bu.

Bir zamanlar dert, Abdülhamid devrilsindi, Abdülhamid'i devirmek için, Osmanlı mülkü üzerindeki bütün hain ve şer güçler ittifak yapmıştı, Şer güç ve hain olmayanlar dahi gafletle bu koroya dahil olmuştu, Ör: Mehmet Akif Ersoy Sonra saç baş yolundu da Fayda etmedi. Daha sonra Merhum Özal'ı Çankaya Köşk'ünden indirme korosu başladı Koro'nun başını merhum Sülayman Demirel çekiyordu Demirel, Özal'ı devirmek için, halk'tan ödünç oy dahi istemişti Demirel "Çıkıp Çankaya'ya, şöyleee Özal'ın yakasına yapışıp, çekip, onu indirecekti" Demirel, hızını alamamıştı da Hükümeti kurma görevini dahi Çankaya'dan almayacaktı. Demirel'in partisi, 1. parti olunca, tıpış tıpış çıktı Çankaya'ya Hükümeti kurma görevini aldı, Şaşkınlığını gizleyemeyen basın mensuplarına "Devlet işlerinde küslük olmaz" dedi.

Yani "Dün, dündü Bugünse, bugün" Şimdiki koro'nun derdi, Tayyip'i indirmek Tayyip'i indirmek isteyen çok Yerlisi var, Yabancısı var, Puştu var, Pezevengi var, Haini var, Kahpesi var.
Peki Meral'in yeri ne bu işte?
"Piyon" de "Taşeron" de "Proje" de Ne dersen de Meral Akşener, bu işin içinde asla bir Süleyman Demirel değil Herkes hesabını buna göre yapsın.

İzzet Dönmez / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum