Emperyalizm 2

Emperyalizm:Dışardan esir altına almak istedigi herhangi bir yeri,kültürünü,ekonomisini,benligini kontrol altına alan,almak için ugraşan,esaret hayatına mahkum ederek bagımsızlıktaki kararlılıgı dizgi

Emperyalizm 2
28 Ekim 2017 - 23:30
Emperyalizm:Dışardan esir altına almak istedigi herhangi bir yeri,kültürünü,ekonomisini,benligini kontrol altına alan,almak için ugraşan,esaret hayatına mahkum ederek bagımsızlıktaki kararlılıgı dizginlettiren bir yapı,olgu,fikir akımıdır .
Bir önceki yazımda ayırmıştık Emperyalizmi . Her ne kadar Emperyalizm dendiginde akla Batı ve Amerika geliyorsa da . Aslında İranı da Polonyayı da küçük Emperyal devlet olarak ilan edebiliriz .
Sen İran olan Emperyal devlet . Sen ki yıllarca İslam adına ben Kudüsü alacagım ben İsraili vuracagım demedin mi . Yıllardır Takiyyelerinle Müslümanları katlettin . Bu yüzden sana layık isim İran İslam Devleti degil . Yeşil İsraildir . Küçük Amerikadır . Küçük Emperyalisttir .
Bir toplumun degerlerini elinden aldıgın an,toplum asimile olmaya yüz tutar . Bagımsızlıgı tehlikeye girer . O artık bagımsız degil protektoradır . Yani dışa bagımlı bir ülkedir . Kültür,Ahlak yozlaşmasına girmemeli,tam aksine fikirler çatışmalı . Unuttun mu "Sen Müslümansın" ve Emperyalizme en sert blogu sen koyacaksın Müslüman . Nasıl mı . Müslüman duruşunla,Ümmet olarak .
Irak bu yüzden düştü . Amerikanın güçlü olmasından degil . Irak'ı içerden kendine bagladıgı için .
Emperyalizmle mücadele de Ömer Muhtar direnişi lazım .
Emperyalizmle mücadele de Abdulhamithan zekası lazım .
Emperyalizmle mücadele de Hasan el Benna kararlılıgı lazım .
Evet elimizde hepsinden biraz olan Recep Tayyip Erdogan var ve şimdi lazım olan ayaga kalkma zamanı .
Diriliş,Direniş,Devrim zamanı .


Suriye halkı bile 2023ü bekliyormuş bugün bunu anladım .
Ümmet bizi bekliyormuş .


Yakup Erdem/Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum