Zone diyeti nasıl yapılır?

Zone diyeti nasıl yapılır? Son zamanların diyet gündemini dolduran en doğal kilo verme programlarından biri olan Zone diyeti, ünlü diyetisyen Dr

Zone diyeti nasıl yapılır?
23 Kasım 2017 - 19:57
Zone diyeti nasıl yapılır? Son zamanların diyet gündemini dolduran en doğal kilo verme programlarından biri olan Zone diyeti, ünlü diyetisyen Dr. Barry Sears tarafından geliştirilmiş olup, aç kalmadan kalıcı bir biçimde kilo vermeyi desteklemektedir. Bu diyet programı tüm vitamin, mineral ve proteinleri öğünlerinde bulundurarak, bilinçli şekilde diyet yaparak kişinin sarf ettiği günlük enerji ile aldığı kalori arasında doğru orantıda bir denge oluşturmaktadır.

Zone diyeti nasıl yapılır? Avrupa’da en çok uygulanan diyet programlarından biri olan Zone diyeti, bireye sağlıklı bir diyet süreci sunmakla kalmayıp, aynı zamanda aç kalmadan kilo verebilmenin olabilirliğini kanıtlar nitelikte. Bilindiği gibi vücudun en büyük düşmanlarından biri olan şekeri diyet listesinde bulundurmayan bu diyet, bol su içmenin faydalarını da kilo vermek isteyenlere diyet programı boyunca aşılıyor.

Zone diyeti, kahvaltının sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme için önemini vurgulayarak, sabah uyanma ile birlikte 1 saat içerisinde kahvaltı yapmak gerektiğini belirtiyor. Aç kalmadan ve de sağlık sorunları yaşamadan kalıcı kilo verdirmekle kalmayıp, öğünlerindeki esneklik ile alışkanlık olarak edinilebilecek muazzam bir diyet programı olan Zone diyeti, temel kuralları uygulandığı takdirde uygulayıcıya 1 ayda en az 5 kilo verdirebiliyor. Bu diyet programında yapay şeker yerine öğünlerde, sebze ve meyvelerde bulunan vücuttaki insülin oranını dengeleyen doğal şeker tüketilerek tokluk hissi sağlayan besinlere yer verilip sağlıklı bir süreç takip edilerek zayıflatabilmek amaçlanıyor. Bununla birlikte günlük öğünlerde beslenme türü 3 kısma ayrılarak protein, karbonhidrat ve de yağ dengesi sağlanıyor. Zone diyeti nasıl yapılır?

Sağlıklı bir biçimde kilo verdiren Zone diyetinin mevcut kurallarını başlıklar halinde inceleyecek olursak;

Sağlıklı bir yaşam için öncelikle günde en az 1,5 litre su tüketmek gerekiyor.
Bu diyetin değişmez olan ve hatta altın kuralı diyeceğimiz, yapay şeker içeren tüm gıdalardan uzak durulması gerekiyor.
Sabah uyanınca 1 saat içerisinde kahvaltı yapılmalı, kahvaltı ile öğle yemeği arası 5 saati geçmemelidir.
Yine aynı şekilde akşam yemeği de öğle yemeğinden 5 saat sonra yenilmelidir.
Akşam öğünü en geç 19:30’da yenmelidir.
Günlük öğünlerde protein karbonhidrat ve de yağ aynı oranlarda 3 parçaya ayrılmalıdır.
Yine öğünlerde yağ tüketilecek ise yemeklerde zeytin yağı kullanılarak, öğünlerde balık ve tavuk gibi gıdaların mevcut doğal yağları tercih edilmeli, besinler ile alınan günlük yağ oranı 40 gramı geçmemelidir.
Süt ürünleri tüketilirken yağ oranı düşük olan gıdalar tercih edilmelidir.
Ekmek ve ekmek türevi gıdalar kesinlikle alınmamalıdır.
Aynı türeve sahip iki gıda aynı öğünde tüketilmemeli kesinlikle birbirine karıştırılmamalıdır. (Örneğin; peynir, süt ve de yumurtayı aynı öğünde tüketilmemelidir.)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum