Yaz Döneminde Hamilelik?

Hamilelik, her bayanın yaşamak istediği, güzel bir deneyimdir

Yaz Döneminde Hamilelik?
23 Kasım 2017 - 19:29
Hamilelik, her bayanın yaşamak istediği, güzel bir deneyimdir. Hamilelik bayanların hayatlarını değiştiren ve önemli ölçüde kısıtlayan en zor dönemlerden biridir. Özellikle yaz aylarında geçirilen hamileliklerde, aşırı sıcağın getirdiği bir takım sıkıntılar görülebilmektedir. Bu sıkıntılar çoğunlukla; sıcak basmaları, avuç terlemeleri, ayak ve bacaklarda ödem, bulantı ve kusmalarda meydana gelen artış,alerjik problemler, halsizlik ve uykusuzluk şeklinde görülmektedir.

Yaz dönemi, hamileliğinizin ilk üç ayına denk geliyorsa, sıkıntılarınız muhtemelen artacaktır. Genellikle kokulara karşı hassasiyetin oluştuğu, mide bulantısı ve kusmaların olduğu, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerin fazlaca görüldüğü bu dönemde, yaz aylarının da etkisiyle, bu belirtilerin şiddeti artacaktır. Aşırı sıcaklar tüm bu problemlerin biraz daha ağır yaşanmasına neden olacaktır.

Hamileliğin en rahat dönemi olan ikinci trimester, yani ikinci üç aylık dönemde iseniz ve yaz aylarına denk gelmişse, şanslısınız demektir. Çünkü ilk dönemde yaşanan sıkıntıların büyük bir kısmı bu dönemde azalmıştır ve anne adayı biraz daha rahatlamıştır. Ancak bu aylarda duygusal dalgalanmaların yoğun olması ve aşırı sıcaklar nedeniyle, küçük psikolojik sıkıntılar yaşamanız mümkündür.

Yaz dönemini, hamileliğinizin son üç ayı içerisinde karşılıyorsanız, bu sizin için büyük bir eziyet haline gelebilir. Bu aylarda alınan aşırı kilolar ve vücutta oluşan ödemlerle birlikte, halsizlik, uykusuzluk, nefes darlığı ve çarpıntı gibi belirtiler daha da şiddetli bir hale gelebilmektedir.

Yaz döneminde karşılaşılan bu sıkıntılarla başa çıkabilmeniz için;

Hamileliğin ilk aylarındaysanız kokulardan uzak durun ve katı, kuru ve yağsız gıdalar tüketmeye özen gösterin.
Bol bol sıvı tüketin.
Aşırı sıcaklardan kendinizi koruyun.
Kaplıca, Termal Otel gibi sıcak su kaynaklarından uzak durun
Düzenli olarak yüzmeye vakit ayırın.
Yatmadan önce ılık bir duş alın
Güneşli olmayan yerlerde veya akşam saatlerinde bol bol yürüyüş yapın.
İlk aylardan itibaren düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin ve son aylarda buna ağırlık verin.
Hamilelik döneminin yaz aylarına denk gelmesinin iyi yönleri de vardır elbette. Doğum öncesi eşinizle birlikte seyahat edip, tatilin tadını çıkarmak ve bol bol seyahat etmek bunlardan bazılarıdır. Eğer hamileliğinizle ilgili bir sıkıntı yoksa, doktorunuzla görüştükten sonra çeşitli seyahatlere çıkarak, güzel vakit geçirebilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum