Süt diyeti nasıl yapılır?

Süt Diyeti aslında bölgesel zayıflama yöntemidir

Süt diyeti nasıl yapılır?
23 Kasım 2017 - 20:01
Süt Diyeti aslında bölgesel zayıflama yöntemidir. Bilhassa göbek etrafında oluşan fazla kilolar üzerinde oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Fazla kilo problemi olan kişiler kesinlikle bu diyetle ayda tam olarak 2-4 kilodan kurtulabilirler. Sütün içerdiği kalsiyum sayesinde günde 2 bardak içerek sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Özellikle vücudunuzun kan şekerinin düştüğü ikindi ve gece saatlerinde yatağa geçmeden önce içeceğiniz süt kilolarınızı vermeye yardımcı olacaktır. Süt kemiklerinizi güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda tansiyonunuzu düzene sokmaktadır.

süt-diyeti-sonucu-269x180Bizler sütü vitamin, mineral, protein ve en önemlisi de kalsiyum kaynağı olarak kabul ediyoruz. Bizlerin genel besin kaynağı olan süt, vücudumuzun ihtiyacını karşılamaktadır. Yapılan
incelemeler göre vücudumuzda süt proteinin çok daha iyi içerdiği bile belirlenmiş. Özellikle içerisinde %87 oranında su olan süt, vücudumuzun bölgesel yağ yakımı üzerinde oldukça güçlüdür.

Diyetimizi uygularken kesinlikle esmer şekeri veya beyazı tamamen hayatımızdan çıkartmamız gerekir. Zira kilo vermemiz için vücudumuzun genel anlamda bir denge içinde olması gerekiyor. Bunun için de vücudumuzun yeteri miktarda kalsiyum, protein takviyesini yapmalı ve karbonhidrat dengesini de sağlamamız gerekiyor. Sütte tam olarak bu arada devreye girerek vücudumuzun dengesinin kurulmasına yardımcı oluyor.

Günlük yaşamımızda yanlış beslenmemiz, karbonhidrat ağırlıklı gıdalara yönelmemiz, birtakım gıdaların ne içerdiğini bilmeden tüketmemiz ve hazır tükettiğimiz besinler gibi kan şekerimizde yüksek oran bir dalgalanma söz konusu olabilmektedir. Tabi bu dalgalanmada vücudumuzda insilün miktarına etki ettiğinden dolayı kısa zamanda kilo alımımızda kolaylaşmış oluyor. Bir kişinin sadece sebze ağırlıklı beslenmesi de son derece yanlıştır. Zira proteinin eksik olduğu bir diyette kilo vermek çok da kolay olmamaktadır. Bilmenizi isterim ki bu tip diyetlerde kas kayıplarının oluşması ve vücutta mineral ve vitamin dengesinin bozulmasına neden olmaktalar.

Süt Diyetini uygulamaya başladığımız ilk günden itibaren hem su tüketimimiz artırmamız hem spor ve egzersizler yapmanız hem de ara öğünleri atlamadan zamanında tüketmeniz gerekir. Ara öğünlerinizde mevsim meyvelerine ve öğün aralarında 8-9 tane diyet bisküvisi yiyebilirsiniz. Süt Diyetimizin en önemli noktası, sabahları ve gece yaymadan önce 300 ml yarım yağlı süt içmektir. Süt Diyet listemizde ilk 3 gün aynı programı uygulayarak 4. gün ise farklı bir listeyse yolumuza devam etmekteyiz.
Süt Diyeti Listesi
İlk 3.gün

Sabahları: 300 miligram süt, 2 dilim beyaz peynir, 1 tane domates, 1 tane salatalık ve 2 dilim çavdar ekmeği yiyebilirsiniz.
Ara Öğün: İstediğiniz kadar meyve ve 8 tane diyet bisküvi yenilebilir.
Öğlen: 1 kase yoğurt, 1 kase çorba, 2 dilim çavdar ekmek ve mevsim salata tüketmeniz gerekir.
Ara Öğün: Aynı şekilde mevsim meyvesi ve bisküvi tüketebilirsiniz.
Akşam: 1 kase yoğurt, 2 dilim ekmek, 100 gram haşlanmış tavuk ve mevsim salata yemelisiniz.
Gece: Yatmadan önce 300 ml süt içmeniz gerekir.
4.Gün

Sabahları:1 salatalık, 300 ml süt, 1 domates, 1 dilim beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı bal, 6 tane siyah zeytin ve 2 dilim çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.
Öğlen: 1 porsiyon mevsim salata, 1 tabak taze fasulye, 1 kase yoğurt ve 2 dilim çavdar ekmeği yemelisiniz.
Akşam: 1 tane orta boy haşlama patates, 1 kase yoğurt, 9 tane köfte ve mevsim salata tüketmelisiniz.
Editörlerimizce yazılan diyet programları sadece fikir üretme amaçlı paylaşılan içeriklerdir. En doğru diyet programınızı almak için lütfen doktorunuza danışınız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum