Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı?

Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı, Şişmanlık, kadınlar içinde erkekler içinde, içinden çıkılmayan bir problem olmuş çıkmış

Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı?
23 Kasım 2017 - 20:18
Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı, Şişmanlık, kadınlar içinde erkekler içinde, içinden çıkılmayan bir problem olmuş çıkmış. Eskiden daha sık ilerleyen yaşlarda görülen obezite hastalığı artık her yaşta insanda görülebilmekte. Uzmanlar şimdilerde yapmış olduğu araştırmalar sonucunda şişmanlığın erkeklere oranla kadınlar için daha zararlı olduğunu ortaya çıkmıştır. Şişmanlık Kadınlarda Daha Zararlı
İdrar Kaçırma Şişmanlıkta Etken
Bu konuda Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, idrar kaçırma probleminde önemli etken olarak; karın içi basıncının artmasının etken olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra gebelik, kronik öksürük ve kabızlığın da bu rahatsızlığı tetiklediğini eklemiştir sözlerine.
İdrar Kaçırma Neden Olur
Araştırmalar üzerine idrar kaçırma probleminin kadınların %17’sinde olduğu ön sürülmektedir. Prof. Dr. İtil bu oranın gençlerde %20 – %30, orta yaşlılarda %30 – %40, yaşlılarda ise %40 – %50 civarında olduğunu söyledi. İtil, az sayıda da olsa kadınlarda idrar kaçırmanın bel fıtığı, şeker hastalığına bağlı sinir hasarı, idrar kesesi ve vajina arası delikler, beyin veya omurilik tümörü, parkinson hastalığı, beyin travması gibi hastalıkların da belirtisi olabileceğini ekledi sözlerine.
Bu durumun basit bir şey olmadığını ve kesinlikle bir uzmanla görüşülmesi gerektiğinin de üstünde durdu.
Prof. Dr. İtil, “Tedavi süreci içerisinde uzman danışmanınız idrar kaçırmanın tipi, doğum sayısı, geçirilmiş ameliyatlar, hastalıklar, kullanılan ilaçlar gibi pek çok unsuru sorgulaması gerekmektedir. Gerekli incelemelerin ardından uygun görülürse hasta nörolojik muayeneye de yönlendirebilir.” Diye devam etti sözlerine.

Prof. Dr. İtil, “Sıkışma halinde ortaya çıkan idrar kaçırma problemi, genelde ilaç ve pelvik taban kaslarına yönelik egzersiz ile giderilebilir” diye ekledi sözlerine. Öksürük ve gülme sırasında idrar kaçırma problemi yaşanacağı gibi, tuvalete çıkma isteği duyduğumuz anda da kaçırma olabilir. Karın içi basıncın artmasına neden olan gülme, öksürme, ağır kaldırma, ıkınma ile ortaya çıkan idrar kaçırmaya ise pelvik organ sarkmalarının neden olabileceğine işaret eder. Bu tip idrar kaçırma sorunu pelvik taban kaslarının egzersizi veya cerrahi yöntemle tedavi edilebilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum