Rahim Ağzı Kanseri Nedir ? Rahim Ağzı Kanserinden Korunma Yolları

Rahim ağzı kanserinden korunma yolları. Türk toplumunda kadınlar Kadın Doğum uzmanını sadece hamilelik döneminde gidebilecek doktorlar olarak görüyorlar...

Rahim Ağzı Kanseri Nedir ? Rahim Ağzı Kanserinden Korunma Yolları
18 Aralık 2016 - 19:55 - Güncelleme: 21 Mart 2018 - 11:11
Rahim ağzı kanseri nedir?

Rahim ağzı kanserinden korunma yolları. Türk toplumunda kadınlar Kadın Doğum uzmanını sadece hamilelik döneminde gidebilecek doktorlar olarak görüyorlar. Çocuk doğduktan sonra bir daha ne bir kontrole uğranıyor ne de bir muayeneden geçiliyor. Oysa günümüzde kanser ölümleri arasında ilk sırada yer alıyor rahim ağzı kanseri. Çoğu kanser türünde olduğu gibi bu kanser türünde de ilk safhalarda çok belirti vermez. Belirti verdiğinde ise son safhaları oluyor maalesef. Bu kanser türünde de erken teşhis oldukça önemlidir. Bu nedenle 18 yaşını geçmiş ve evlenmiş her bayan senelik kontrollerini yaptırmalı ve kontrolden geçmelidir. Sadece hamile iken doktora gidilmemelidir. Özellikle 40 yaşını geçmişseniz doktorunuzun genel bir muayenesine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Genetik Faktörler Önemli Rol Oynar


Kanser hastalığında genetik faktörler önemli rol oynamaktadır. Ailenizde bu kanseri yaşamış aile büyükleri varsa sizde risk altındasınız. Diğer insanlara göre bu hastalığın görülme oranı sizde yüksek. Bu nedenle biraz daha titiz davranıp kontrollerinizi sıklaştırmalı ve aksatmamalısınız. Kilonun tüm kanser türleri için hazırlayıcı etken olduğu unutulmamalı. Bu nedenle aşırı kilo alımına dikkat edilmelidir. Vücut direncine dikkat edilmeli ve bağışıklık sistemi kuvvetlendirilmelidir.  Beslenmede kırmızı ete yoğunluk verilmemeli , beyaz et ve balık tüketilmelidir. Yılda bir kez doktor kontrolünden geçerek eğer bir şey varsa erken teşhis edilmesini sağlayalım. Unutmayalım ki kanserde erken teşhis hayat kurtarır.

ülke postası/Emine Sarı

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum