HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR!

Gazeteci Yazar ŞAHİN ŞİMŞEK / Ülke Postası ENGELLİLERE KARŞI DUYARLI OLMAK

HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR!
04 Ekim 2017 - 23:08
Gazeteci Yazar ŞAHİN ŞİMŞEK / Ülke Postası
ENGELLİLERE KARŞI DUYARLI OLMAK....
Sabahleyin televizyonu açtığımda engeli kardeşlerimizle ilgili bir program vardı. Konuşmacı arkadaşı pür dikkat dinledim. Konuşması esnasında ENGELLİ yada ÖZÜRLÜ olmak aslında   rabbimizin o şahsi  ve ailesini imtihana tabi tutmasıdır deyince bu konuşması  dikkatimi çektiği gibi bayağı düşündürmeye başladı.

Evet kesinlikle doğru söyledi  bende aynı kanaattayim. Çünkü RABBİMİZ bizi yaratırken yaşadığımız süre içersin de bir çok kez sınava tabi tutmaktadır. Bu sınavın içersin de nice peygamberler nice evliya kulları nice ALLAH dostları  gelmiş geçmiştir.Sınavını sabır ve metanetle hamd ve şükür ederek verenleri RABBİMİZ cennetiyle müjdelemiştir.

Tabiki bizi yaratan bizleri sınayacaktır imtihana tabi tutacaktır acaba kulum bana karşı sabır içindemi olacak yada bana karşı haşa isyanmı edecek diye sınava tabi tutar. Ne mutlu o kullaraki RABBİMİZİN sınavını sabrederek  şükür ederek verenlere....

Düşünün bir kuruma işe girerken bir resmi daireye işe girerken  kısacası herhangi  bir işe girerken  yazılı sınava gireriz yetmez bide MÜLAKATA tabi tutuluruz daha da yetmez  bize  REFERANS olacak şahısların ismini cismini telefonunu isterler tabiki bizde istediklerini harfiy yen yerine getirmeye çalışıyoruz. İşe girmek için bu kadar detaylı bir sınavdan geçirenler onlarda sonuçta  bizim gibi insan . Gaye ne bur da işe alacakları insanın en mükemmel en çalışkan olanı seçmek için.Senin benim gibi insan olanlar  bizleri imtihana tabi tutuyorsa hemde kendisine hizmet etmek için  bu kadar detay istiyorsa  RABBİ, MİZ bizi yoktan var ettiğine göre  CENNETİ VE CEHENNEMİ biz kulları için yarattığına göre neden bizi sınava tabi tutmasınki !! elbette bizi sınava tabi tutacak ki  kim sınavını hakkıyla geçerse onun mükafatı ALLAH katındadır. ‘’RABBİMİZ ‘’ bizi bir sınava tuttuğu zaman muhakkak ki sınavımızı en iyi bir şekilde vermemiz halinde bize çok büyük ikram ve ihsanda bulunacağına göre bize düşün görev sabretmek şükretmek hamt etmek dua ile sınavımızın üzerimizden  kalkmasını beklemek.

Biz RABBİMİZİN katın da kimiz ki neyiz ki bir damla sudan halk olan bir beşer değilmiyizki ? RABBİMİZE  haşa  isyan edelim. Sümme haşa  hem isyan etsek ne yazarki sadece cehennemi bu dünyada iken garantilemiş oluruz.    Bakın yüce kitabımız KUR’ANDAN bir misal anlatayım. CENABI ALLAH ADEM BABAMIZI topraktan yarattıktan sonra bütün meleklere ADEMe secde edin dediğinde bütün melekler ADEM ALEYHİSELAMA secde etti sadece ŞEYTAN  secde etmedi CENABI ALLAH  ey AZAZİL     ( Şeytanın cennetten kovulmadan evvelki ismidir ) sen neden secde etmiyorsun dediğinde ‘’YA RAB sen beni dumansız ateşten yarattın ADEMi  ise çamurdan yarattın ‘’diyerek isyan cevabını verince CENABİ ALLAH ( İBLİSE - ŞEYTANA )  kiyamet gününe kadar  kovulmuşlardan oldun diyerek cennetinden kovdu. NEMRUT un hikayesini hepimiz  kitaplardan okumuşuzdur.Hani İBRAHİM PEYGAMBER NEMRUD u imana davet edince inkar etti hatta İBRAHİM peygamberi öldürmek canlı canlı yakmak için  ateşe attı.Ama RABBİMİZ peygamberini ateşten korudu.Sonrasında  İBRAHİM  aleyhisselâm Bâbil’den hicret ettikten sonra, Allahü teâlâ, Keldânî kavmi üzerine sürüler hâlinde sivrisinekler gönderdi. Sivrisinekler onların kanlarını emip, kupkuru bir hâlde bırakarak helâk etti.

Sivrisineklerden birisi de Nemrûd’un burnuna girip, beynine kadar ilerledi ve ölümüne sebep oldu. ALLAH lık idiasında bulunan zalim NEMRUD bir sivrisinek karşısında tutunamadı sivrisinek kafasının içinde gezinirken birisi NEMRUD un kafasına tokmakla vurup acısını hafifletmeğe çalışıyordu. Ve en sonunda bir sivrisineğin vızıltısına dayanamayıp  geberip gitti. FRAVUN un isminide çok duymuşuzdur.Oda MUSA( A.S) peygambere iman etmedi haşa ALLAHLIK iddiasında bulundu.MUSA alehisselam ve ona inananları öldürmek istedi.MUSA peygamber ve havarileri  FRAVUNun zülmünden  kaçıp kızıl deniz in  kenarına gelince RABBİMİZİN mücizesiy le KIZILDENİZ ikiye ayrıldı MUSA peygamber ve ona inanlar karşıya geçtikten sonra onları kovalayan FRAVUN ve askerleri denizin tam ortasında iken birden bire  ikiye ayrılan deniz birleşince hepsi  boğulup helak oldular.    Bu anlattıklarım  hikaye değil merak etmek isteyenler  kutsal kitabımız KUR’ANİ KERİMDE MUSA SÜRESİ İBRAHİM SÜRESİ ne bi göz atsın okusun. Demek ki peygamberler bile zaman zaman sınava tabi tutulmuşlar.Biz acizane sade bir kul olarak  neden imtihana tabi tutulmayalım. Evet makalemizin başında engelliler ve ailesi için dünya bir imtihan yeridir dedik ya yine yenilemekte fayda vardır.

Evinde   ENGELLİ si  olan kardeşlerimiz muhakkak ki bir sınava tabi tutulduğumuzu unutmamalıyız. Kim bilir RABBİMİZİN bize emanet  olarak verdiği engelli olan  evlatlarımıza kardeşlerimize annelerimize babamıza akrabamıza komşumuza  karşı çok ama çok duyarlı olmalıyız onların gönüllerini hoş tutmalıyız onlara karşı saygı ve sevgi muhabbet beslemeliyiz.Gücümüzün yettiği kadar onların engellerinden dolayı yapamadıklarına yardımcı olmalıyız.Onları bağrımıza basmalıyız.Aklıma geldi ALLAH RAHMET EYLESİN hepimizin tanıdığı SAKIP SABANCI nda engelli bir oğlu vardı. RAHMETLİ SAKIP SABANCI eğer oğlunun tedavisi mümkün olsaydı bütün servetini harcardı oğlunu iyileştirmek için ama bazı engelli kardeşlerimizin tedavisi şifası ancak ve ancak RABBİMİZİN tasarrufundadır. Şunu da atlamayalım biz engellilerimizin tedavisi için mücadelemizi verelim şifasını RABBİMİZİN takdirine bırakalım.  (KÜN FE YEKÜN) ( O OL DERSE OLUR )SADAKALLAHÜL AZİM... Evinde çevresinde engelli si olan tüm kardeşlerimize CENABİ ALLAH tan sabrın  cemil niyaz eylerim. Rabbim hem bu dünyada hemde ahirette bizlere RABBİMİZ emaneti olan  engelli kardeşlerimize gösterdiğimiz sabrın karşılığını kat be kat dergahı izzetinde  versin.AMİN....

KALIN SAĞLICAKLA...

Gazeteci Yazar ŞAHİN ŞİMŞEK / Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum