Estetik Diş Hekimliği?

Estetik Diş Hekimliği, Diş sağlığı tüm Dünya ile birlikte ülkemizde de dikkate alınan ve üzerinde hassasiyetle durulan sağlık konularından birisidir

Estetik Diş Hekimliği?
23 Kasım 2017 - 20:26
Estetik Diş Hekimliği, Diş sağlığı tüm Dünya ile birlikte ülkemizde de dikkate alınan ve üzerinde hassasiyetle durulan sağlık konularından birisidir. Diş sağlığındaki bilinçlenme ile birlikte insanların estetik kaygıları da artış göstermiştir. Özellikle dişlerinden ve gülüşünden memnun olmayan insanların çokça başvurduğu Estetik Diş Hekimliği, gerekse sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen, gerekse estetik kaygılarla dişleri ile ilgili sorunları bulunanlara yardım etmektedir.
Estetik Diş Hekimliği Nedir
Estetik Diş Hekimliğinin ilgi alanlarına çok daha spesifik konular da girmektedir fakat temel konular;

Gülüş Estetiği ve Analizi
Pembe Estetik
Lamine Porselenler
Diş Beyazlatma
Kompozit Bondingler
Metalsiz Porselen Kaplamalar
Metal Destekli Porselen Kaplamalar
Porselen Onleyler
Diş Renginde Dolgular
Estetik Diş Hekimliği Bölümleri
Estetik diş hekimliği, ağızdaki diş bozukluklarını, yapısal bozuklukları gidermek ve insanların estetik ve sağlıklı diş kaygılarını karşılayacak şekilde dişlerin yapısını, şeklini, görüntüsünü düzeltmek, dişlere ,yapılarına en uygun eklemeler ve müdahalelerle sağlıklı ve estetik bir görüntü kazındırmak için çalışır.

Estetik Diş Hekimliği olarak, hastanın dişleri ile ilgili sorun ve sıkıntılarının tespit edilmesi, çözüm yollarının anlatılması ve hastanın bu anlatıları kabul etmesi ve birlikte estetik diş hekimliği işlemleri başlar;

Öncelikle detaylı bir muayene yapılarak yapılması gereken işlemler tespit edilir.
Yapılan muayene sonrası ağız içi, diş yapısının fotoğraf ve röntgenleri çekilerek hasta ile birlikte yapılacak işlemler üzerinde detaylı bir şekilde konuşulur ve yapılacak tedavilerin yol haritası hastaya verilir.
Yapılacak işlemlere öncelikle pembe estetikle (diş eti estetiği) başlanır. Çünkü diş sağlığı ve estetiği öncelikle sağlıklı diş etleri ile başlar. Bu işlemde fazladan görünen diş etlerinin alınması veya hastalık varsa tedavi edilmesi, diş etlerini sıkılaştırılması vb. işlemleri yapılır.
Dişlerden çürük olanlar tespit edilir, gerekli dolgular vb. işlemler gerçekleştirilir.
Tüm dişlerin sağlıklı bir yapıya kavuşmaları sağlanır.
Tüm dişlerin ve diş etlerinin sağlıklı bir yapıya kavuşmalarından sonra, Estetik Diş Hekimliğinin konusu olan diş estetiği kısmına geçilerek dişlere yapılacak olan estetik kısmı başlar.
Estetik yapılacak dişler belirlenir.
Dişlere yapılacak estetik işlemler belirlenir.
Ölçüler alınır ve estetik işlemine başlanır.
Prova ve asıl işlemler sonrasında diş estetiği bitirilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum