Çıban Nedir - Çıban Neden Çıkar ?

Çıban genel estetiğe de aykırı bir duruş sergilediğinden sempatik olmayan hastalıklar arasında bulunur

Çıban Nedir - Çıban Neden Çıkar ?
26 Kasım 2017 - 20:58 - Güncelleme: 29 Ocak 2018 - 01:02

Çıban genel estetiğe de aykırı bir duruş sergilediğinden sempatik olmayan hastalıklar arasında bulunur. Asıl nedeni bakteri kaynaklı olan çıbanlar iltihaplı rahatsızlıklardandır. Vücutta yayılma eğilimine bakılacak olursa vücudun sıcak bölgelerinde daha sık karşımıza çıkmaktadır.

Koltuk altı , göbek bölgesi, kasıklar, kalça gibi çok terleyen ve hava almayan bölgeler çıban oluşmasına daha müsaittir. Ancak bu bir genellemedir. Yani vücudunuzun herhangi bir yerinde de çıban çıkması muhtemeldir. Bölgenin bir şekilde sürtünmeye maruz kalması, tahriş olması yada daha önceden mantar ya da egzama rahatsızlığı yaşamış olmak, dışarıdan gelen kirli ya da enfeksiyon yapabilecek maddelerle derinin teması çıban çıkmasına neden olabilir. Çıbanlar birdenbire ortaya çıkan oluşumlardır.

Bir bölgede ani bir kızarıklık parlak kırmızı renkte yuvarlak bir şişlik olması ve temas halinde ağrı hissi çıban geliştiğinin belirtisidir. Bu safha başlangıç safhasıdır. Bir sonraki aşama olgunlaşma aşamasıdır. Kızarık rengi morumsu bir renge döner ve ortasında iltihap toplanması sonucu çıban oluşur. Kendi haline bırakıldığında iltihap patlar ve iyileşme aşamasına doğru ilerler.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum