Türkiye-Mısır-İran-Suud Blok 7

Diplomatik imtiyazlarla haftayı geride bırakırken yine bölgeye bir bakmakta yarar

Türkiye-Mısır-İran-Suud Blok 7
17 Kasım 2017 - 11:12
Diplomatik imtiyazlarla haftayı geride bırakırken yine bölgeye bir bakmakta yarar . Erdoganın Rusya ziyaretini ve ardından yapacagı diplomasi trafiginden anlıyoruz ki;Erdogan bölgedeki sorunu diplomatik teyammüllerle çözecek . Erdoganın Rusyaya gittigi gün Binali Yıldırımında İranın 1. Başkan yardımcısıyla telefon görüşmesi yapması kafalardaki bazı sorularada cevap oluyor .
Erdoganın diplomasiyi hızlandırmasının ardından oluşacak tablo çok önemli .
Rusyadan döndükten sonra Afrin atagı yapabilir hatta daha da ileri aşamalara taşıyabiliriz işi .
Mesela Ankarada bir zirve ve İran ile Suud yada İran ile Rusya liderinin görüşmesini saglayabilir .
Bu olay bölge gerginligini az da olsa alacaktır . Dönelim tekrar sınır güvenligimize . Afrin harekatı başlasın ki İdlipteki başarımız pekişsin ve oluşabilecek mülteci sorununun giderilmesi için tampon bölge açılsın Türkiyeye .
İran-Lazkiye hattının ve stratejik bölgelerine 3 üs kurmalıyız . Artık Afrine müdahaleye geçip Amerikayı Münbicin batısına kafasını dahi çevirmemeyi saglamak .
Hatta beklenmedik bir hamle Kuzey Kıbrıs-Suriye,Kuzey Kıbrıs-Lübnan hattı kurup oralara da müdahil olmalıyız . Suriye ve Irakta yogunluktan boguluyoruz . Biraz daha içe girmemiz,kıyıdan Kuzey Kıbrısı kullanıp karadan ise Kuveyt hatta Katarın da destegini alıp diplomasiyi başka noktaya taşımalıyız . Mısırın Sina bölgesine yaklaşmalıyız .
Neden mi .
Her yerde olmak istiyorum . Bizim hinterlandımız sadece Türkiye Cumhuriyeti degil Osmanlının bakiyyesiyiz . Bu yanlızca benim abartım degil . Farklı yerlerden bekleniyoruz .
Benimle konuşan kardeşlerimizi dediklerini hiç unutmuyorum .
Azerbaycandan bekleniyoruz .
Mısırdan bekleniyoruz .
Iraktan bekleniyoruz .
Suriyeden bekleniyoruz .
Bosna Hersekten bekleniyoruz .
Gürcistandan bekleniyoruz .
Kamerundan bekleniyoruz .
Senegalden bekleniyoruz .
Cezayirden bekleniyoruz .
Kenyadan bekleniyoruz .
Bu saydıgım yerlerdeki kardeşlerimin bizzat bana dedikleridir .
Azerbaycan tarafına da bir diplomasi trafigi yapılmalı . Türk devletlerine açılıp Rusyaya yakın durup tedirgin etmeliyiz ki,Rusyada diplomaside taviz verebilsin . Özellikle Ortadogudan .
Hani demiştim ya Faşist Emperyal ve Faşist Kapital güçler nereye ayak attıysa karşısına çadır kurup konaklamalıyız ki;bunalıp kafasını kaldıranlar bizi görsün ve sıkı sıkı sarılsın .
Şimdiye kadar bu çizgiyi iyi yürüttük .


Yakup Erdem/Ülke Postası

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum