ARAP BAHARINDA YENİ RÖVANŞ

Suudta "ılımlı İslam" projesinin İslam dünyası ve İslam'ın hakikatine asla yakışmayacağını ve bunun Müslümanlar için tefrikalar yaratacağına dair tavır ve fikirlerinden dolayı, başta

ARAP BAHARINDA YENİ RÖVANŞ
05 Kasım 2017 - 03:24
Suudta "ılımlı İslam" projesinin İslam dünyası ve İslam'ın hakikatine asla yakışmayacağını ve bunun Müslümanlar için tefrikalar yaratacağına dair tavır ve fikirlerinden dolayı, başta Coni ve İngiltere'nin dikkatini çeken hanedandaki muhaliflere dönük olarak operasyonlar başlatıldığı bildiriliyor.

Bu amaca yönelik olarak hanedan, muhalif bakanlar ve üst düzey bürokratların tutuklanarak gerekçelerin oluşturulduğu bildiriliyor.

İddia her ne kadar yolsuzluk gibi görünse de gerçekte bu operasyonun amacı İngiliz/ABD ortak projesi olan "ılımlı İslam" reformunun hayata geçirilmesine dönük görünen yüzü olduğu biliniyor.

Öyle bir proje ki iktidar ile hanedan içindeki muhalefetin aynı tonda haklı görülebilirliği üzerine kurulmuş görünüyor.

Dikkat edersek İngiliz aşığı veliaht ile Coni'nin sadık uşağı kral Selman daha önce muhalefetin baskıları karşısında deklarasyon yayınlayarak kanun hükmünde bir kararnameyi imza altına aldırmışlardı.

O madde de aynen şu sözlere yer verildi. "Ülkeyi sadece ülkeyi kuran kral Faysal el Suud oğlu ya da torunları yönetebilir" hükmü mevcuttu.

Yani hanedanın İran kolundan, İngiliz uşaklığı ve Coni'nin yalından beslenmemiş muhalefetin temizliği hedeflendiği biliniyor.

Amaç Büyük Birleşik Arap İmparatorluğu için konjonktürel alan açma çabası olarakta görülebilir!

Bir diğer gerçek ise ARAMCO projesinin özelleştirilmesine dönük olarak muhalefetin itirazları...
Açıklanan vizyon 2030 vizyonunun Coni ve İngiltere'ye teslim edilmesine dönük hanedan içindeki muhalefetin sesinin yükselmesi ve itirazların çoğalması, İran ile ilgili Yemen ve Ortadoğu'daki gerilimin düşürülmesinin Suud için öneminin dile getirilmesini ısrarla istenmesinin dile getirilmesi, Katar başta olmak üzere diğer Arap ülkelerinin Coni ve İngiliz projesine montajının engellenmesinin istenmesinin de önemli rol oynadığı söylenebilir.
Asıl gerçek ise Suud hanedanı için de Ankara'nın bölge politikalarındaki doğruluk payına katkı veren hanedan içi muhalefetin susturulması olarak öne çıktığı biliniyor.

Dikkat edin ülkemizdeki 17-25 Aralık benzeri projenin Pakistan ayağından sonra Suud ayağında önemli işaret fişekleri var.

Ankara ile entegre olarak hareket edebilen tüm unsurlar bertaraf ediliyor.
Suud İran kapışması için herşey hazır.
Ilımlı İslam(!) ve radikal İslam(!) kapışması sahnede.
Hedef Ankara!

Binnur Günay / Ülke Postası

[ajax_load_more id = "6764220351" post_type = "posta" button_label = "Daha Fazla Haber" button_loading_label = "Yükleniyor"]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum