Saç Bakımı?

Bayan olsun erkek olsun insan görünümündeki en önemli faktör saçlarımız

Saç Bakımı?
07 Temmuz 2016 - 11:25 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 03:40

Bayan olsun erkek olsun insan görünümündeki en önemli faktör saçlarımız. Bu nedenle saç bakımı yapmak, sağlıklı saçlara sahip olmak gerekmektedir. Günümüzde artık öyle çok saç bakım ürünü var ki her gün çeşit çeşit reklamları ve tanıtımları izliyorsunuzdur. Birbirinden pahalı bu ürünleri kullanabilir yada kuaför de saatlerce zaman geçirebilirsiniz. Bunca pahalı ve zaman alan işlemler haricinde evde kendi imkanlarınızla yapacağınız bakımlar hem doğal hem de maliyeti düşük olacaktır. Tek yapmanız gereken şey düzenli ve doğru uygulama yapmaktır. Bir süre sonra oldukça sağlıklı,parlak ve sorunsuz saçlara kavuşacaksınız hemde tonlarca para dökmeden.

Saç Bakımında Yumurta Mucizesi

 

Güneşten yada boyadan yıpranmış cansız saçlara mı sahipsiniz?
Saçınızda bol kırık mı var ?

Bu nedenle saçlarınız uzamıyor ve mat-cansız mı görünüyor. O zaman yumurta maskesi tam size göre bir bakım yöntemi. Protein yönünden zengin olan yumurta saçlarınıza iyi gelecektir. Saçınızın uzunluğuna göre bir yada iki yumurtayı bir kaseye koyup iyice çırpın.( köpük köpük  olana kadar) Saçlarınızı yıkayıp havlu ile suyunu aldırın. Hafif nemli saçınıza dipten başlayarak yumurtayı sürmeye başlayın. Masaj yaparak yumurtayı saç derisine iyice yedirin. 20-25 dakika kadar yumurta maskesini saçlarınızda bekletin. Soğuk suya yakın ılıklıkta bir suyla saçlarınızdaki yumurtayı arıtın. Şampuanlayıp yumurtanın saçlardan çıkmasını sağlayın. Haftada bir bu maskeyi kullanın. Bir süre sonra saç derinizin yumuşadığını,saçlarınızın parladığını ve kırıkların azaldığını göreceksiniz.

 

Saç Bakımı ve  Beslenme

 

Dışarıdan ne kadar bakım yaparsanız yapın, doğru beslenmiyor iseniz  sağlıklı saçlara sahip olamazsınız. Temel kural bakım içten dışa olmalıdır. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve  mineral alarak saçlarımızı güzel görünümlü hale getirebiliriz. Fast-foot yiyeceklerden ve konservelerden uzak durarak ve en önemlisi bol su içerek canlı saçlara sahip olabiliriz. Saç kurutma makineleri, saç maşası gibi aletler uzun süreli kullanımda saçları kurutur,kırık ve kopmalara neden olur.Kurutma işleminde bile doğal yöntemleri tercih edin. Saç kurutma makineleri yerine; bir baş havlusu ile suyunu aldırmayı deneyin. Saçlarınız ıslakken sakın fırçalamayın  ve saç kırıklarınızı  5-6 haftada bir kuaföre temizletin. Saç bakımı için doğal yöntemleri  denemek he kesemize hem de saçlarımıza iyi gelecektir.

Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum