Güzellik Merakı?

Dişiliğimizi algılamaya başladığımız andan itibaren beğenilme, güzel görünme kaygısına kapılırız...

Güzellik Merakı?
17 Nisan 2016 - 02:50 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 03:50

Dişiliğimizi algılamaya başladığımız andan itibaren beğenilme, güzel görünme kaygısına kapılırız. Yüzümüzü ve vücudumuzu incelemeye başlar ve mutlaka kusurlar buluruz. Kimimiz yüzümüzdeki ergenlik sivilcelerini takıntı yapar,kimimiz orantısız vücut hatlarımızdan şikayetçi oluruz.

Kadınların bu güzelleşmek merakı büyük bir pazar payı  (kişisel bakım  ürünleri) yaratmıştır. Bir çok marka, çeşit cilt bakim ürünleri,makyaj malzemeleri satışa sunulmaktadır. Bizde güzelleşmek adına tonlarca parayı bu ürünler uğruna harcamaktayız.

Peki bu ürünleri ne kadar bilinçli kullanıyoruz? Asıl can alıcı sorun bu sanırım. Henüz yeni ergenliğe geçmiş  kızlarımız da bir makyaj yapma merakı (boyanma tabiri daha uygun olur bence) almış başını gidiyor. Henüz 13,14  yaşına yeni adım atmış kızlarımız o duru, saf yüzlerine kat kat fondötenler kullanıyorlar. Bilmiyorlar ki o sürdükleri ( ki çoğu markasız nerede üretildiği belli olmayan ) ürün gözeneklerini kapatıyor ve derinin hava almasını engelliyor.Ayrıca derinizin çabuk yaşlanıp,kırışmasına neden oluyor.

Sadece fondötenle kalınsa yine iyi... Gözlere kat kat farlar,kendilerini güzel göstereyim derken boya küpüne düşmüş, yaşından daha büyük gösteren genç kızlar dolanır oldu etrafımızda.

Gençlerimize her şeyin doğal olanının güzeli olduğunu,cilt bakım  ürünlerinin güzelleştirmekten çok cildi yıprattığını acilen anne-babalar olarak anlatmalıyız.

haber;Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum