Doğal Saç Bakım Uygulamaları?

Doğal saç bakım uygulamaları hem ekonomik olarak cebimizi yormaz hemde doğal olduğu için vücuda zararlı kimyasal madde barındırmaz

Doğal Saç Bakım Uygulamaları?
07 Temmuz 2016 - 14:20 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 03:38

Doğal saç bakım uygulamaları hem ekonomik olarak cebimizi yormaz hemde doğal olduğu için vücuda zararlı kimyasal madde barındırmaz.Çoğumuz  saçlarımızda kepek sorunu yaşarız. Kullandığımız spreyler, şampuanlar ve kremler, kir ve yağ  saç diplerinde birikim yaparak gözeneklerin kapanmasına neden olur. Bu nedenle saç derisinin her zaman temiz olmasına dikkat edilmelidir. Eğer saç kökleri kir dolayı ile ile tıkanırsa saç telleri  zayıflar; kopma ve kırıklara neden olur saç mat bir görünüm alır. Saç diplerini temizlemenin en doğal yolu sirke. Haftada bir yada iki kez durulama suyumuza katacağımız sirke sayesinde saç diplerimizi temizleyebiliriz.Bir iki litre suya bir su bardağı sirke ekleyin  ve bu suyla saçınızı durulayın. Sirke kokulu bir maddedir ilk başta bu kokudan rahatsız olabilirsiniz saç kurumaya başladıkça kokuda gidecektir. Ama yine bundan da rahatsızsanız işlemin tam tersini yaparak bu sorunu çözebilirsiniz. Sirkeyi banyoya girmeden kuru saça masaj yöntemiyle yedirin  ve bir on dakika  sonra yıkayın.

Doğal Saç Bakımı Uygulamalarında Bal Maskesi


Saçlarınız çok kuru ve sert mi? Kullandığınız onca pahalı bakım kremleri çözüm mü olmadı?
Giden paranıza mı yoksa sorununuza çözüm bulamadığınıza mı hayıflanıyorsunuz ?
Kuru ve sert saçların bakımı için mucizevi bir ürün bal. Bir yemek kaşığı balı ; iki yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Saç diplerine yedirerek saçlarımıza karışımı sürelim. Otuz dakika(30 dk) beklettikten sonra yıkayalım. Eğer saçlarımız çok kuru ise ballı zeytinyağı maskesini  haftada iki defa uygulayabilirsiniz. Balla yapabileceğimiz  bir saç maskesi de ballı süt maskesidir.Yarım bardak süte bir çorba kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı saç diplerinden başlayarak tüm saça yedirin. On beş dakika saçta bekletip şampuanla maskeyi saçtan arındırın.Çok sıkça saç yıkamak , saçı ve saç derisini kurutacağı için  haftada  iki kez yıkanmalıdır saç.

Doğal Saç Bakımında Doğal Bir Nemlendirici Badem yağı


Saçlarınız kuruysa ve saç kırıkları çoksa saçınız bir türlü uzamıyor ise badem yağı  maskesini denemelisiniz. Kısık ateşte yaklaşık 40 saniyede ısıttığınız badem yağını saç diplerinden başlayarak saçlarınıza sürün. Otuz dakika kadar beklettikten sonra yıkayın. Haftada bir bu kürü saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Güneş saç diplerinizi ve saçı kurutacağı dolayısı ile  güneşin zararlı ışınlarından saçlarımızı da korumalıyız. Şampuan alırken koruma faktörlü şampuanları tercih edelim.

Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum