PARASI OLAN, BU TOPRAKLARDA KURALI KOYAMAYACAK!

Binnur Günay / Ülke Postası Suriye gerçeği karşımıza farklı ve alışık olmadığımız bir savaş tekniğini önümüze serdi

PARASI OLAN, BU TOPRAKLARDA KURALI KOYAMAYACAK!
08 Kasım 2017 - 00:26
Binnur Günay / Ülke Postası

Suriye gerçeği karşımıza farklı ve alışık olmadığımız bir savaş tekniğini önümüze serdi. Bu asimetrik savaş tekniğiyle karşı duruşlar sergilemenin nasılları üzerinden devlet devrede. Toplumsal bütünlük algısının salt terör eylemleri düzleminde beklenilen sonuçları bu topraklar üzerinde elde edemeyen emperyal güçler, savaş konseptini ekonomik aparatlar üzerinden toplumla buluşturmanın hamlelerini her fırsatta sergiliyorlar.
Bunun en net örneğini 17-25 Aralık'ta sergilemekten çekinmediler.
Elbetteki asimetrik savaş tekniğini niteliği ve niceliği üzerinden bir savunma konsepti belirleyememiş iktidarı köşeye sıkıştırmak mümkün gibi görünüyordu. Zarrab hadisesi, Halkbank temeli ve finans dünyası üzerinden, kendi çıkarları adına engel gördükleri gerekçeler üzerinden Türk ekonomisi ve yönetici kadro denklemi üzerinden devlet yönetimini hedef aldılar. Yönetici kadrolar üzerinden halka inmek ve oradan bağlantıyı koparabilmenin mümkününü aradılar.

Ardından 15 Temmuz ile asimetrik yuvalanma ve savaş konseptlerinden de sonuç alamayınca netice almanın ekonomik boyutuna sarıldılar. Beklemedikleri bir iç savunma ve dış duruş gerçekliğini Reisle görmenin şokunu yaşadılar.

Newyork Güney valisi üzerinden oluşturulmaya çabalanan yeni ekonomik dosyalar, yolsuzluklar peydah etmenin yeni bir tekniğine eğilmeleri de boşuna değil. Gerek ''Zarrab'', gerek ''Halkbank'' ve gerekse panama belgeleri üzerinden deliller ve gerekçeler bulma derdine girdiler. Bölgedeki etkinliğimizin iç kaos ayakları üzerinden pasifize edilmesine karar verdiler.

İç ve dış dengesini yeni devlet konseptine uygun dizayn eden yeni Türkiye'yi Aleksander Dugin'in ifade ettiği gibi ekonomik cendere ile boğmanın ayak sesleri Suud hamleleriyle netleşti. Ekonomik döngüsünü savaş ekonomisi temeline indirgenecek Ankara'nın hamle üstünlüğünün elinden alınacağına dair tezler devrede...
Şimdi asıl nokta şudur.
2013 Martında fetö elebaşının yanına kadar giden devlet banka temsilcilerinin bu yeni asimetrik savaş tekniği üzerindeki katkıları iyi analiz edilmeli.
Zira o aktörler hala işbaşında!
Hatta o şarlatan fetö elebaşına olan sadakatleri de devam ediyor.
Bunlara köklü bir operasyon çekme vaktidir.
Savaş ekonomisi bütün hamlelerin en belirgin engelleyici gücü olarak tasarlanmış asimetrik savaş tekniğidir. Projelerinin ana ekseni budur.
Ekonomik yönden sıkıştırılacak bir Türkiye Suriye ve Irak'taki etkinliğini kaybeder mi?
Sanmıyorum.
Zira bu ülkenin yerli ve milli insanları istikbaline tehdit olarak görünen belalardan çekinmez.

Binnur Günay / Ülke Postası

[ajax_load_more id="4022776789" post_type="post" button_label="Yükleniyor"]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum