Kaş Kontörü Nedir ?

Günümüzde oldukça sık duyduğumuz kaş kontörü nedir?  Kaşınız da benim gibi sorun varsa, seyrekse, kaşınıza bir darbe alıp dikiş attırmak zorunda kaldıysanız ve bu görüntü sizi rahatsız ediyor..

Kaş Kontörü Nedir ?
12 Temmuz 2016 - 21:30 - Güncelleme: 09 Ekim 2019 - 03:35

Günümüzde oldukça sık duyduğumuz kaş kontörü nedir?  Kaşınız da benim gibi sorun varsa, seyrekse, kaşınıza bir darbe alıp dikiş attırmak zorunda kaldıysanız ve bu görüntü sizi rahatsız ediyorsa kaş kontörü yaptırarak çözüm bulabilirsiniz. Çok basit tabiriyle deri altına enjekte edilen sağlığa zararsız boya maddesiyle kaşa istenen rengin verilme işlemidir. Kaş yüzdeki ifadeyi tamamlayan en önemli parçamızdır. Kaşta yaşanan bir sorun psikolojik olarak bizi rahatsız eder. Böyle bir sorunla üniversite dönemimde tanıştım. Tüm genç kızlarda olduğu gibi yüzdeki en ufak kusuru günlerce sorun yapabilen yaşlardaydım ve sağ kaşımın bir bölgesinde tende ve kıllarında beyazlama fark ettim. Geçtiğim doktor kontrolünde bunun viteligo ismi verilen  bir rahatsızlık olduğunu öğrendim. Şükür ki yıllardır sadece kaşımın o bölgesiyle sınırlı kaldı ama hepte bu sorun görsel olarak beni rahatsız etti.

Kaş Kontörü Nasıl Yapılır


Kaş kontörü kalıcı makyaj olarak nitelendiriliyor. Kaşı her gün kalemle şekillendirmekten bıkanlar için güzel bir çözüm. Yapılan işlem iki-üç yıl  rahatlıkla kullanılabiliyor. Hiçbir kanserojen malzeme kullanılmadan bu operasyon gerçekleşmektedir. İşlem öncesi kaş uyuşturulur ve deri altına boya enjekte edilir. Dikkat etmeniz gereken şey işlemi yaptıracağımız merkezin bu konuda işinin ehli olması ve bu konuda yetkiye sahip olmasıdır. yapılan kaş unutulmamalıdır ki  iki yıl boyunca yüzünüzde kalacaktır. Bu nedenle memnuniyetiniz ve onayınız şarttır. Hoşlanılmaz ise  işlemi sildirmeniz de mümkündür.

Kaş Kontörü Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli

 

Bu işlem yapımında hijyen oldukça önemlidir.  Bu yüzden bu işlemi yaptırdığınız merkez çok önemlidir. Uygulama sırasında acı ve ağrı hissetmezsiniz çünkü kaş uyuşturularak işlem yapılmaktadır. İlk uygulama yapıldığında kaşlarınızın rengini çok koyu bulabilirsiniz sakın paniklemeyin. Tıpkı saçları ilk boyadığımız zaman koyu olup yıkandıkça açıldığı gibi kaşlarımızda zamanla istenen renge kavuşacaktır. İşlem sonunda iki gün su değdirmeyin. Vazelin sürüp iyileşmesini beklemeliyiz. İşlem sonunda çok az bir sızı hissedebilirsiniz ama asla dayanılmaz  bir ağrı değil. Uygulama tek seansta bitmez. ikinci seans 25 gün sonra gerçekleşir ve kaşın istenilen rengi elde edilir. Günümüzde  oldukça rağbet gören bu uygulama eğer sizi mutlu edecek ve ruh halinizi düzeltecekse bence denenmeli.

Emine Sarı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum