Diş İmplantı?

Diş İmplantı, Ağız içerisindeki dişlerin kaybını gidermek ve yerine orijinaline en yakın protezler yapmak için geliştirilmiş bir yöntemdir Diş İmplantı

Diş İmplantı?
23 Kasım 2017 - 20:34
Diş İmplantı, Ağız içerisindeki dişlerin kaybını gidermek ve yerine orijinaline en yakın protezler yapmak için geliştirilmiş bir yöntemdir Diş İmplantı. Geleneksel körpe, kaplama, damak gibi uygulamalara göre çok sağlıklı ve avantajlı bir yöntemdir. En büyük özelliği, hemen ana dişler kadar sağlıklı ve doğal görünmesidir. Diş implantı diğer geleneksel yöntemlere göre yüzde çok daha doğal bir görüntü sağlar. Ağız ve diş yapısına uyumludur, konuşma bozukluğuna sebep olmaz, doğru uygulandığı takdirde en doğru ve sağlıklı protez uygulamasıdır. Kısaca diş implantı doğala en yakın sonucu veren ve çene kemiğine yerleştirilen ve şekil olarak metal bir çiviye benzeyen bir protezdir. Ve hemen hemen orijinal dişin fonksiyonlarının tamamını karşılar.
Diş İmplantı Kimlere Uygulanır
Diş implantı hemen hemen bütün hastalar uygulanabilir. Ama bunun en önemli şartı diş implantı uygulanacak olan hastanın kemik gelişimini tamamlamış olmasıdır. Yani en az 18 yaşında olması gerekir. Fakat diş implantı uygulaması için üst yaş sınırı yoktur. Özel durumu olan hastalar ise, (örneğin kalp, diyabet, yüksek tansiyon gibi ) doktorlarına danışıp izin alındıktan sonra diş implantı uygulanabilirler. Ayrıca diş implantı uygulaması için bir diğer ön şart diş etlerinin mutlaka sağlıklı olmasıdır.
Diş İmplantı lokal anestezi
Diş implantı uygulaması sırasında, hastalara lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu nedenle hasta uygulama sırasında kesinlikle acı duymamaktadırlar. Operasyon sonrası duyulan acı ise ortalama diş çekildikten sonra duyulan acı ile eşdeğerdir. Yani operasyon sonrasındaki acı düşünülmediğinde problemsiz bir operasyon demek mümkün. Diş implantı uygulamasından sonra yaraların kapanması, diş implantının vücuda uyum sağlaması, için 3 ile 6 aylık bir zaman öngörülebilir. Bu süre 6 ayı geçmez.
Diş İmplantı Temizliği
Diş implantlarının temizliği çok önemlidir. Mutlaka temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Bu tedavinin başarılı olabilmesi için önemlidir. Bu arada halk arasında yanlış bilinen bir konuya açıklık getirmek gerekir. Ağzımızdaki her eksik diş için ayrı bir diş implantı gerektiği zannedilmektedir. Her eksik diş için ayrı bir implanta gerek yoktur. Uygulanacak bölgeye göre değişiklik göstermekle beraber iki veya üç diş için bir implant yeterli olabilmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum