Araç Lastik Fiyatları.?

Arabanıza lastik alırken fiyat hakkında çeşitli seçeneklerle karşılaşabilirsiniz...

Araç Lastik Fiyatları.?
22 Ocak 2017 - 22:39 - Güncelleme: 24 Mart 2018 - 22:48

Arabanıza lastik alırken fiyat hakkında çeşitli seçeneklerle karşılaşabilirsiniz. değişik marka ve desenlerde karşınıza çıkan yöntemleri değerlendirirken alacağınız lastiğin mutlaka mevsim özelliklere uygun olmasına dikkat etmelisiniz.

Size sunulan değişik alternatifleri değerlendirirken ucuz lastik alma meselesi için yaşayacağınız tereddütler olabilmekte. Aracınızın performansı ile alacağınız lastikten bekletiniz doğru orantılı olmadır. vasıta üreticilerinin belirlemiş olduğu ebatların dışına çıkılması, yük ve sürat endeks değerlerinin değiştirilmesi güvenli sürüş yeteneğinin azalmasına sebep olur.

Piyasada çok aşırı ayrıcalıklı fiyat aralıklarında lastikler satılmaktadır. fakat lastik fiyatları, kalite ile doğru orantılı olmayabilir. Unutmamanız gereken en önemli şey alacağınız lastiğin, sizin vasıta kullanım özelliklerinize müsait olmasıdır. Lastiğin görevi yalnızca aracın yükünü taşımak değildir.

Otomobilin hareket halindeyken durması, mükemmel yol tutuş, konforlu ve sessiz sürüş bu gibi unsurlar iyi bir lastikte olması gereken en önemli özelliklerdir. Son zamanlarda internet kullanımının artarak çoğalması sebebiyle lastik sektöründe faaliyet belli eden oldukça çok firma çevrimiçi satış sitesi kurarak sektöre farklılık getirdi. çok aşırı farklı seçeneklerle, ucuz lastik almanıza destekçi olacak bu sitelerin birçoğu varlıklı içeriklerle otomobil kullanıcılarına dönemsel şekilde ayrıcalıklı kampanyalar düzenlemektedirler.

Bu sitelerden alışveriş yaptığınızda firmalar kargo hizmetini parasız şekilde karşılamaktadır. kurumlar arasındaki rekabet otomobil sahiplerine uygun lastik alabilme fırsatı sunmaktadır. Kargo hizmetinin birçok sitede bedava olması da sektöre yarar sağlamakta. Bu sene ticari araçlara getirilen kış lastiği kullanma zorunluluğu sebebi ile lastik fiyatları artış sergilemiştir.

Kademeli şekilde 3 yıl arasında diğer araçlara da kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilecek olması şimdiden lastik üreticilerinin iştahını kabartmaktadır. Otomobil kullanıcılarının önümüzdeki sene lastik fiyatları ve tedarik anlamında sorun yaşamaması için sezon başlamadan evvela lastik almalarını tavsiye ediyoruz. aslında hava sıcaklıklarının yedi derecenin altına düştüğü iklim koşullarında kış lastiği kullanılması vasıta çekiş gücü, yol tutuş ve güvenli sürüş açısından çok mühimdir.

Bunu zorunluluk şekilde görmeyen oldukça çok vasıta kullanıcısı, 2004 yılından beri çok şekilde kış lastiği kullanmaya başlamıştır. bilhassa kış aylarının çok fazla çetin geçtiği doğu ve Güneydoğu Anadolu da çok talep gören kış lastikleri birçok satış noktasında tükenmiştir. Kış lastiği satışlarının çoğalması kış lastiği pazarını yüzde 10 büyütmüştür. ama bu gelişme lastik fiyatları meselesinde otomobil sahiplerine avantaj sağlamamıştır. ucuz lastik alabilmek için kampanya dönemini kaçıran tüketiciler ise mağdur olmuştur. memleketimizde geçen sene bir buçuk milyon tane satışı yapılan kış lastikleri, bu sene çıkarılan kanun ve araç kullanıcılarının bilinçlenmesi sebebi ile iki buçuk milyon adede yükselmiştir. Lastik fiyatları bu artışın karşısında düşeceğine yükseliş sergilemiştir. Marka, boyut ve desene göre farklılık işaret eden lastik fiyatları konusunda tüketicilerin şuurlu alışveriş yapmaları gerekmektedir. Tüketiciler, satıcıların verdiği fiyatları değerlendirmeden alışveriş yapılmamalıdır.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum